GereLateerd

15 september 2023
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug
27 juni 2023
Harmony School zorgt voor "top athletes"
GZA
12 mei 2023
Business Next Step case: GZA ziekenhuizen

“We hebben zelfs een partijtje gevoetbald”

Jo Janssens, Head of Operations & Business Functions bij Record Credits

“Harmony geeft zijn mensen veel ruimte en vrijheid, en dat zorgt voor een vlotte samenwerking”, zegt Jo Janssens, Head of Operations & Business Functions bij Record Credits. Hij heeft het over senior consultant Kris Boel die de ‘geboorte’ van Record Credits bijstaat. “Kris mag van mij gerust ook de geboorteakte mee ondertekenen”, aldus Jo.

Record Credits is wat van Record Bank rest na de integratie van de bankactiviteiten in ING. Die integratie werd in oktober 2016 aangekondigd. De herlancering van de kredietactiviteiten via makelaardij (450 onafhankelijke makelaars en 450 autodealers) onder de ‘nieuwe’ vlag van Record Credits vergde veel meer wijzigingen in de bestaande procesarchitectuur dan aanvankelijk gedacht. Record Credits werd gelanceerd in mei 2018 en in december dit jaar wordt de laatste fase afgerond. Daarom peilden we even bij Jo Janssens wat hij van Harmony Cosulting vindt.

“Onmiddellijk inzetbaar en snel resultaat”

“Harmony was voor mij een naam. Ik ben voor de persoon gegaan. We hebben één gesprek gehad met Kris en eentje met nog een andere kandidaat. Het was via de toenmalige Chief Commercial Officer bij Record Bank en haar contacten bij Harmony dat we bij Kris terecht kwamen. De keuze was makkelijk, de klik met Kris was er meteen. We hebben ook wat hulp gehad van een big 5 consultancy kantoor, en die gaan heel methodisch te werk. Het grote verschil met Harmony en Kris is dat hij onmiddellijk inzetbaar was ‘in the field’ en bruikbaar werk afleverde. We werken nu 20 maanden samen en Kris/Harmony is eigenlijk de constante factor in het project. Een pluspunt is dat hij ervaring heeft met communicatie naar klanten – in ons geval de zelfstandige makelaars – dankzij een vorig project. We hebben veel ingezet op duidelijke communicatie, de sales-mensen erbij betrokken en ons doelpubliek in dat hele proces zoveel mogelijk ontzorgd,” aldus Jo.

Match van culturen & voetbalmatch

Jo heeft 17 jaar bij Record Bank op de teller en heeft nooit voor een andere werkgever gewerkt. Kris is relatief nieuw bij Harmony. “Bij Record Bank en Record Credits voelde ik me direct geïntegreerd en betrokken, het gaat er informeel aan toe,” aldus Kris. “De gemoedelijke sfeer die er altijd was bij Record Bank vind ik helemaal terug bij Harmony,” beaamt Jo.

Als het project begin december af zal zijn met het outsourcen van de backoffice naar Stater blijven er enkele bijzondere herinneringen. “We zijn samen al eens een pint gaan drinken en zijn naar het voetbal geweest. We hebben zelfs op de leegstaande vijfde verdieping van het Record Bank hoofdkantoor, na België-Panama op het WK, een stevig wedstrijdje gevoetbald op kousenvoeten, met een tiental mensen van Record Bank en Record Credits. Er zijn geen gewonden gevallen,” lachen beide heren. “Die lege vijfde verdieping was ook onze  ‘war room’ voor het hele project. Het nieuwe logo voor Record Credits hangt er nog altijd met post-its tegen het raam”.