15-01-2021

Kleur je lippen rood, Maak een hinkelbaan je tuin/ voor op straat, Maak een jungle met je kamerplanten en ga er tussen staan, Doe alsof je in een zwaardgevecht bent met een virtuele tegenstander. Een paar voorbeelden van de opdrachten uit de Crazy-88 challenge. De opdrachten moet je als virtueel team uitvoeren en je kunt hiermee punten verdienen. Het team met de meeste punten wint de challenge, even eenvoudig als doeltreffend.

 

Corona

In de coronatijd hebben we als personeelsvereniging niet veel mogelijkheden om samen met de collega’s iets leuks te doen, we zijn gewend om samen te komen en sportieve, creatieve maar vooral competitieve dingen te doen. Die competitie zit er bij de meeste van ons wel in, we willen allemaal graag winnen, het liefst op een veld, in een zaal, op een golfbaan of in een bowlingcentrum. We deden al aan digitale borrels met het team en samen lunchen via teams. Maar echt samenkomen met collega’s vanuit het hele bedrijf zit er al bijna een jaar niet in.

 

Crazy-88

Crazy-88 dus, ergens een concept van internet geplukt, beetje gepersonaliseerd naar opdrachten die digitaal mogelijk zijn, een programma eromheen verzonnen en de uitnodigingen verstuurd. Hartverwarmend om te mogen zien dat meer dan 70% van de collega’s zich aanmeldden, blijkbaar voelden zij dezelfde behoeften als wij, elkaar weer eens zien, ook al is het digitaal.

Het thema nodigde ons uit om via prominente karakters uit 1988 het voorbeeld te geven dat gêne geen rol mocht spelen. Als Gullit en Völler verschenen we voor de integrale kickoff. We hebben inderdaad geen schimp meer terug gezien van de reguliere gêne, hetgeen ons gigabytes aan chantabel materiaal heeft opgeleverd.

De voorpret was al leuk, de avond overtrof onze hoge verwachtingen, maar vooral, we kunnen nog een tijdje vooruit met alle bijzondere creaties vastgelegd op foto en video.