Alle artikelen

Hoe personaliseer je klantcommunicatie?

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

Gepersonaliseerde communicaties

In communicatie wordt vaak gebruik gemaakt van templates met daarin standaard briefteksten. Deze briefteksten worden vaak gestuurd door data en zijn daarmee enigszins toegespitst op de situatie van de klant. Maar hoe vaak krijg ik zelf niet communicatie toegestuurd waarbij de content net niet helemaal voor mij klopt. Dit draagt niet bij aan een positieve beleving en geeft mij het gevoel een van de zovelen te zijn. Bij Harmony vinden wij dat dit beter kan. De klant verwacht namelijk dat de communicatie die hij of zij ontvangt aansluit bij zijn of haar behoefte van dat moment.

 

 

Met de Interactive Documents module bieden wij functionaliteit aan voor 1-1 print én email communicaties waarmee content gepersonaliseerd kan worden. Jij bepaalt zelf welke content wél en niet aangepast kan worden. Via een formulier en beantwoording van vragen kan de content eventueel verder toegespitst worden op de klant. Ook het toevoegen van een lokale bijlage behoort tot de mogelijkheden. Via het invoegen van vrije tekst geef je een persoonlijke touch mee te geven aan de klant die je zojuist telefonisch gesproken hebt. Hiermee wordt een connectie aangegaan dat kan bijdragen aan een positieve CX en daarmee klantbehoud.

 

Hieronder de highlights van onze Interactive Documents module op een rij:

  • Te gebruiken voor 1-1 print én email communicaties;
  • Optioneel toevoegen van een (lokale) PDF bijlage;
  • Realisatie van (batch, adhoc en interactieve) templates vanuit één tool;
  • Template beheer en doen van opleveringen volledig in eigen hand;
  • Uniforme look & feel naar buiten.

 

Kan jouw organisatie ondersteuning gebruiken op het vlak van gepersonaliseerde klantcommunicatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.  

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
Klantcommunicatie
In de wereld van zorgverzekeringen is het einde van het jaar een cruciale periode. Het is het moment waarop zorgverzekeraars zoals Menzis, ONVZ en Zorg & Zekerheid de premies voor het nieuwe jaar bekendmaken aan hun klanten. Dit betekent een golf van informatie die de verzekerden bereikt via diverse kanalen zoals papier, e-mail en websites. Maar hoe komt de juiste informatie precies bij de juiste klant terecht?
Lees meer
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
Klantcommunicatie
Ondanks het feit dat de email ondertussen al 52 jaar oud is, is het nog steeds een van de krachtigste middel om je doelgroep te bereiken. Een goeie email kan de aandacht van (potentiële) klanten vangen en je bedrijf laten schitteren te midden van de concurrentie. Maar om dit te laten gebeuren, moeten ze wel juist worden ingezet. Daarom is het cruciaal om inzicht te hebben in de effectiviteit van je mailings. In deze blog nemen we je mee in de kunst van meten en optimaliseren.
Lees meer
CCM in the Cloud & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Klantcommunicatie
Bij Harmony zijn we ons bewust van onze impact op de samenleving en het milieu. We streven ernaar om deze impact te minimaliseren en nemen onze verantwoordelijkheid. Vanuit Customer Communication Management (CCM) houden wij ons bezig met klantcommunicatie. Op het gebied van klantcommunicatie is de impact van digitale communicaties op het milieu kleiner dan bij fysieke communicaties en vaak ook efficiënter. Denk aan het digitaal (meervoudig) ondertekenen van een communicatie. Dat gaat veel sneller dan de conventionele manier waarbij een papieren document geprint en gescand wordt en het een tijdrovende en arbeidsintensieve klus is om ervoor te zorgen dat het document door alle partijen getekend wordt.
Lees meer
Til jouw e-mail communicatie naar een hoger niveau met CCM in the Cloud
Klantcommunicatie
E-mail is niet meer weg te denken uit de communicatietoolkit van bedrijven. Het is een snelle en goedkope manier om klanten te bereiken met gepersonaliseerde boodschappen. Maar communiceren via e-mail heeft ook een pijnpunt waar bedrijven soms niet bij stilstaan, namelijk de opmaak. Met CCM in the Cloud, het communicatieplatform van Harmony, zorg je ervoor dat de e-mails die je verstuurt er áltijd netjes uitzien en in lijn liggen met jouw huisstijl.
Lees meer
CCM in the Cloud als duurzame oplossing voor documentenstroom COG
Klantcommunicatie
De Christelijke Onderwijsgroep (COG) is de overkoepelende stichting van de aangesloten scholen in de regio Vallei en Gelderland-Midden. De COG heeft ongeveer 10.000 leerlingen en meer dan 1.000 medewerkers waarvan 30 werkzaam in de IT-afdeling. COG zocht een partner om enerzijds ondersteuning te bieden op het vlak van Oracle BI Publisher (als onderdeel van het studenteninformatiesysteem OSIRIS) en anderzijds mee te denken over alternatieven voor een betere werking. Een aantal maanden terug werd het CCM in the Cloud platform bij COG geïmplementeerd. Samen met Bert Pik, IT-manager bij COG en Erik Bakelaar, coördinator team applicatie bij COG, blikken we terug op dit project.
Lees meer
De klant als procesoperator met de ketenmonitor van CCM in the Cloud
Klantcommunicatie
Bij Harmony is business empowerment zeer belangrijk. Zo kunnen gebruikers van CCM in the Cloud zelf documenten samenstellen door middel van tools zoals Design Cloud (voorheen WebDesigner) en Interactive Documents. Maar wist je dat je als afnemer van CCM in the Cloud ook tijdens het productieproces over de schouders van onze collega’s mee kunt kijken? Met de ketenmonitor, onderdeel van onze CCM toolbox, ben je ook hier zelf ‘in control’.
Lees meer