Alle artikelen

Harmony School zorgt voor "top athletes"

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

How it started

Dit initiatief kwam voort uit het Business Consultancy team en is inmiddels uitgegroeid tot een aanbod van meer dan 20 interne en 50 externe trainingen die collega’s kunnen volgen. Achterliggend is een schat aan documentatie te vinden over relevante onderwerpen met betrekking tot digitale transformatie, variërend van agile tot design thinking, change management tot business analyse. Collega’s die expertise hebben opgebouwd in een bepaald vakgebied, verzorgen opleidingen tijdens digitale lunchsessies voor geïnteresseerde collega’s. Zo werden er afgelopen jaar maar liefst 17 interne trainingen georganiseerd. Het Harmony School team, bestaande uit Business Consultancy collega’s, zorgt voor de coördinatie en ontwikkeling van het opleidingsaanbod.

 

Top Athletes

Een van de belangrijkste doelstellingen van de Business Consultancy unit is om een team van #TopAthletes te vormen. Harmony School is een van de initiatieven die direct bijdraagt aan deze doelstelling. Aan het begin van dit jaar werd de missie van Harmony School verder aangescherpt tijdens een purpose- of OKR-oefening. De missie van Harmony School wordt als volgt omschreven:

  1. Het centraliseren en delen van kennis.
  2. Het stimuleren van medewerkers in hun persoonlijke groei door hen verschillende specialisatiemogelijkheden te laten ontdekken.
  3. Het waarborgen van een bepaalde set van fundamentele skills bij elke consultant van Harmony om de kwaliteit te waarborgen.

Het Harmony School team heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het ontwikkelen van deze fundamentele set van skills en het identificeren van trainingsbehoeften, zodat ze gerichter de juiste trainingen kunnen aanbieden. Zo komen we steeds dichter bij een team van #TopAthletes.

 

Never not learning

Het Harmony School team zoekt steeds naar verbetermogelijkheden. Zo deden ze een enquête afgenomen bij alle Harmonianen om hun ervaring met Harmony School te evalueren, waarbij actiepunten naar voor zijn gekomen. Daarnaast werken ze aan een nieuwe manier om deze trainingen op een overzichtelijke manier aan te bieden aan de Harmonianen. Samen met onze OutSystems collega’s willen we een nieuw platform bouwen waarin alle opleidingen overzichtelijk kunnen worden weergegeven en waarbij het aanbod goed aansluit op de opleidingsnoden van onze collega’s.

Dankzij Harmony School helpen we de Harmonianen bij hun persoonlijke ontwikkeling, zodat zij hun hard- en soft skills kunnen verbeteren en persoonlijk kunnen groeien.

 

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Data beter begrijpen: de kracht van semantiek
Business Consultancy
In de huidige datagestuurde wereld is het verzamelen van data slechts het begin. Data semantiek, het structureren, documenteren en interpreteren van data, is cruciaal om de volledige waarde van data te ontsluiten.
Lees meer
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug
Business Consultancy
In februari ’23 startte Lisa als Junior Management Consultant. Samen met Bart stapte ze in het eerste Young Graduate Programma van Harmony Business Consultancy. Vandaag kijken we samen terug op de afgelopen 6 maanden en hoe zij dit beleefd heeft.
Lees meer
Business Next Step case: GZA ziekenhuizen
Business Consultancy
Met meer dan 1000 beschikbare bedden en circa 3600 personeelsleden behoort GZA Ziekenhuizen in Antwerpen tot een van de de grootste ziekenhuizen van België. GZA heeft plannen om in 2024 te fuseren met ZNA onder de nieuwe naam ZAS (Ziekenhuis aan de Stroom). GZA zet zich niet alleen in voor kwalitatieve zorg voor patiënten, maar investeert ook aanzienlijk in de ondersteuning en ontwikkeling van hun medewerkers. Om dit te verwezenlijken, worden voortdurend nieuwe projecten en initiatieven opgestart. Het managen van deze projecten en ze succesvol afronden is een uitdaging, zeker in tijden van grote personeelstekorten. Om meer inzicht te krijgen in wat men kan doen om de projectwerking te verbeteren, heeft GZA een business next step traject bij Harmony ingezet. Samen met Quinten Debruyne, senior beleidsmedewerker finance bij GZA, blikken we terug op dit traject.
Lees meer
Kirsten kijkt terug op haar eerste 6 maanden als Management Consultant bij Harmony
Business Consultancy
Kirsten startte in september ’22 als Management Consultant in het business consultancy team bij Harmony. Na een leuke onboarding dag begon ze meteen aan haar eerste digitale transformatieproject bij een klant, samen met enkele Harmony collega’s. Nu, 6 maanden later, blikken we terug met haar op de afgelopen periode bij Harmony.
Lees meer
Business Next Step case: bpost
Business Consultancy
bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Hun 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. bpost kwam bij Harmony terecht met enkele concrete vragen die resulteerden in een Business Next Step traject. Samen met Helena Campens, Digital Strategy & Transformation Manager bij bpost, blikken we terug op dit traject.
Lees meer