Alle artikelen

De sfeer is uitstekend, dank u. De cijfers ook

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

Koen Mercken en Henri van Hoek, de twee oprichters van Harmony Group, moeten wel tevreden zijn met de gang van zaken. Ze nemen Maarten Bruyneel aan boord in het kapitaal van Cosulting – je leest het hieronder uitgebreid – en de cijfers spreken voor zich: de omzet groeide in 2017 met 33 procent. Maar zeker zo belangrijk: de sfeer is uitstekend. Daarom, een geanimeerd dubbelinterviewtje met oprichters Koen Mercken en Henri van Hoek.

Koen: “We hebben er de voorbije jaren vaak de nadruk op gelegd dat het fijn werken is bij Harmony. En dat is ook zo. Die kleinschaligheid en persoonlijke aanpak is een belangrijk motief voor mensen om bij ons te komen werken.”Henri: “Het is zelfs zo dat onze mensen zelf anderen werven. – ‘Kom bij Harmony werken!’ Dat is uiteindelijk wat je wil bereiken. Want dan weet je dat ze goede mensen aanbrengen, want ze willen uiteraard diezelfde drive en sfeer die er is behouden.”Gaat het niet te hard en barst Harmony niet uit zijn voegen? Koen: “Hét thema voor de komende drie jaar is Groei & Stabiliteit. De omzetdoelstelling voor ’15-’16-’17 is ruim overschreden. We hebben bijna een verdubbeling gerealiseerd. Dat groeitempo proberen we aan te houden. Er zijn voor alle business units drie belangrijke doelstellingen geformuleerd voor de komende 3 jaar tot en met 2020”:

  • Het aantal specialisten in elke business unit optillen tot ten minste 20 medewerkers.
  • 20 extra klanten, Harmony Group telt er nu een 50-tal.
  • 20% minder CO2-uitstoot , door een betere organisatie, thuiswerk waar mogelijk en werk in functie van het profiel en de woonplaats van onze mensen.

“In aantal mensen uitgedrukt, zouden van de huidige 55 naar ongeveer 100 groeien in 2020.”Henri: “Wij barsten in Nederland wel uit onze voegen. We zijn in Valkenswaard pas verhuisd naar een mooie vrijstaande villa en dat begint alweer te klein te worden. Collega’s die van de klant thuis mogen werken komen naar kantoor omdat het er leuker werken is. Gelukkig staan er nog veel kantoren leeg in Valkenswaard. Eigenlijk is Valkenswaard een fantastische locatie, vlakbij ‘brainport’ Eindhoven.”In Nederland is het nóg leuker dus?Henri: “Misschien wel. Door de aard van het werk is er een andere dynamiek. De Servicedesk die we bij Koolibri gebouwd hebben om onze klanten te monitoren, is een schot in de roos. Koolibri heeft ondertussen in België ook een aantal klanten, de grootste Koolibri klant is trouwens een industrieel bedrijf uit Genk. De mensen die de desk bemannen werken vanaf ons kantoor en zitten dus bij elkaar”.Groei is er duidelijk. Hoe zorgen jullie voor stabiliteit?Henri: “Door onze business unit managers voor de lange termijn aan Harmony te binden. Zij moeten de lijnen uitzetten. Hoe dat long term commitment van de sturende mensen concreet vorm moet krijgen, kan per geval bekeken worden. Dat hoeft niet per se een participatie te zijn.”Koen: “Maarten Bruyneel is de eerste die we bij manier van spreken ‘vast leggen’ door hem in Cosulting te laten participeren. Dat zorgt inderdaad voor stabiliteit. Maar het was voor Henri en mezelf ook een grote stap. We hebben sinds 2003, dus 15 jaar lang, steeds met z’n tweeën de kar getrokken. Het is de bedoeling de business units zelfstandiger en met meer autonomie te laten opereren. Harmony Group moet zich facilitair opstellen en marketing, huisvesting, HR, administratie en financieel beleid van de units ondersteunen.”De huidige locatie in Valkenswaard wordt te klein. Is Hasselt ook aan uitbreiding toe? Koen: “Schrijf maar op: we zoeken een nieuwe uitvalsbasis in de ruit Gent-Antwerpen-Brussel. Of in de rand van de hoofdstad. Onze IT consultants komen wel vaak uit de regio Hasselt maar van alle business consultants is er maar ééntje uit de buurt van Hasselt. Er moet dus een extra uitvalsbasis komen.”

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Geen artikelen gevonden
No items found.