Alle artikelen

3 tips om claimactiviteiten te stroomlijnen voor een verbonden verzekeringservaring

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

a:4:{s:6:"item-0";a:3:{s:11:"sub-heading";s:30:"1. Haal het meeste uit je data";s:9:"body-text";s:671:"

Als verzekeraar beschik je over tonnen data verspreid over verschillende systemen die vaak niet met elkaar communiceren. Hierdoor verlies je veel tijd met het vinden van de juiste informatie en is de kans op een menselijke fout aanzienlijk groter, met alle gevolgen van dien.
Met low-code kan je ervoor zorgen dat de informatie uit de verschillende systemen vanuit één platform beschikbaar worden gesteld aan degene die de informatie nodig heeft. Op die manier krijg je een mooi overzicht zonder in verschillende systemen te moeten werken, wat dan weer voor een betere klantervaring zorgt.

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-1";a:3:{s:11:"sub-heading";s:56:"2. Zorg voor een digitale ervaring bij claimactiviteiten";s:9:"body-text";s:448:"

Verzekerden worden steeds mondiger en weten heel goed hoe zij willen samenwerken met hun verzekeraar. Zo veranderen de eisen van verzekerden continu, snel hierop inspelen maakt het verschil. De meest voordehandliggende behoefte is dat zij digitaal willen werken en dit zo eenvoudig mogelijk. Als je hier als verzekeraar goed op inspeelt beschik je over een concurrentieel voordeel. Breng dus het nodige in kaart met de klanten in gedachten.

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-2";a:3:{s:11:"sub-heading";s:29:"3. Optimaliseer claims intake";s:9:"body-text";s:490:"

Zorg voor een geautomatiseerde afhandeling van claims. Verschillende verouderde systemen maken dit moeilijker – of in het ergste geval onmogelijk - waardoor er vaak een manuele tussenkomst nodig is. Dit is bijzonder foutgevoelig en tijdsintensief zeker bij een piek in het aantal claims zoals bij een onverwachte gebeurtenis als een natuurramp. Een modern platform zorgt ervoor dat de tijdsspanne tussen het indienen van een claim en het afronden ervan aanzienlijk ingekort wordt.

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-3";a:3:{s:11:"sub-heading";s:15:"Waarom Harmony?";s:9:"body-text";s:536:"

Met onze uitgebreide ervaring in de financiële- en verzekeringsmarkt in zowel België als Nederland, gecombineerd met onze jarenlange ervaring met low-code development is Harmony DE partner voor verzekeraars om zich voor te bereiden op de toekomst.

Nieuwsgierig wat Harmony voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan een kijkje naar onze digitale verzekeraar en neem vrijblijvend contact met ons op!

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}}

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Geen artikelen gevonden
No items found.