Alle artikelen

5 mythes over Low-code ontkracht

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

a:5:{s:6:"item-0";a:3:{s:11:"sub-heading";s:38:"Mythe #1: Low-code = low customization";s:9:"body-text";s:808:"

We beginnen met de meest voorkomende mythe over low code, namelijk dat je met low-code niet echt iets op maat kunt maken. Niets is minder waar!

Het idee achter low-code ontwikkeling is om zoveel mogelijk te bereiken zonder code, maar dit betekent niet dat developers de functionaliteiten niet kunnen uitbreiden met code als ze dat willen. Kortom, low-code platformen bieden de nodige tools voor zowel de business als IT om samen te werken en snel waardevolle enterprise apps te bouwen met behoud van controle over de gehele levenscyclus van de applicatie.

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-1";a:3:{s:11:"sub-heading";s:47:"Mythe #2: Low-code verhoogt veiligheidsrisico's";s:9:"body-text";s:720:"

Ook hier is eigenlijk het tegenovergestelde waar! Veel low-code platforms hebben ingebouwde beveiligingsfuncties en verbeteren de zichtbaarheid, waardoor het voor IT eenvoudiger wordt om beveiliging af te dwingen. Functies zoals low-code automatisering helpen ook bij het standaardiseren van processen, het creëren van procesconsistentie en het verminderen van fouten.

Dankzij aanvullende functies, zoals gebruikerstoegang met toestemming, kunnen teams ook beslissen wie toegang krijgt tot wat, waardoor een veilige samenwerking tussen interne en externe belanghebbenden mogelijk wordt.

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-2";a:3:{s:11:"sub-heading";s:66:"Mythe #3: Low-code development is alleen voor de ontwikkelingsfase";s:9:"body-text";s:750:"

Low-Code platforms zoals OutSystems bieden ondersteuning voor de gehele ‘app lifecycle’ doordat het complete proces van idee en development tot testen en beheer binnen het platform bestaat.

Dit zorgt voor een time-to-market voordeel waardoor organisaties sneller kunnen innoveren dan hun concurrenten.

Daarnaast beschikken low-code platforms over visual development tools, social collaboration tools en end-user feedback loops. Dit alles zorgt uiteraard voor een snelle ontwikkelfase maar ook voor snelheid in het testen van nieuwe ideeën, reageren op feedback en het uitrollen van applicaties en portalen.

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-3";a:3:{s:11:"sub-heading";s:59:"Mythe #4: Low-Code is voor kleine en eenvoudige applicaties";s:9:"body-text";s:754:"

Er wordt nog steeds gedacht dat low-code gelijk staat aan kleinschalige ontwikkeling. Volgens onderzoek van Forrester blijkt echter dat enterprise applicaties vooral complex, groot én cruciaal voor het bedrijfsleven zijn. En dat deze vaak worden gebouwd met low-code platforms.

De meeste toepassingen die met low-code tools zijn gebouwd worden gebruikt door de hele organisatie of door meerdere afdelingen.

Uiteraard kan je ook eenvoudige applicaties ontwikkelen met een low-code platform. Maar het is zeker en vast mogelijk om complexere applicaties te maken die cruciaal zijn voor de werking van een organisatie.

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-4";a:3:{s:11:"sub-heading";s:45:"Mythe #5: Low-code maakt developers overbodig";s:9:"body-text";s:946:"

Dit is misschien wel één van de meest voorkomende misvatting. Low-code maakt developers niet overbodig, het maakt hun leven makkelijker.

Het vervangt veel van de vervelende codeertaken en het zorgt ervoor dat developers zich kunnen focussen op 'het groter plaatje' en op het sneller leveren van oplossingen.

 

Wil jij ontdekken hoe Low-code jouw bedrijf kan helpen groeien? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een gratis demo op maat aan.

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}}

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
No items found.