Alle artikelen

Harmony “herijkt” Zorg en Zekerheid

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

Herijken? Van ‘ijken’ en dat betekent ‘toetsen en aanpassen aan de standaard’. Zo omschrijft Manon Teng van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid de rol van Harmony Documisation.Concreet gaat het om de aansluiting van de backoffice, waarvoor Zorg en Zekerheid nu Oracle Health Insurance gebruikt, op de output naar de verzekerden. Bij die operatie wordt de overstap gemaakt van CCM-applicatie Scriptura 6 naar Scriptura 8.1 en wordt tegelijk de preprocessing, een eerste stap die nu nog noodzakelijk is, uitgeschakeld. Klinkt allemaal vrij technisch. De vraag die wij ons stellen:

Waarom hebben jullie voor Harmony gekozen?

Manon Teng, divisiemanager verantwoordelijk voor de backoffice: “Harmony is een bekende naam in de wereld van de zorgverzekeraars. We hebben ook informatie ingewonnen bij een aantal andere zorgverzekeraars. Het is dus op reputatie dat we voor hen gekozen hebben en omdat we wisten dat Harmony en met name Riko onze wereld kent”.“Die migratie naar Scriptura 8 en dus de taak van Harmony vormt een onderdeel van het grotere geheel. Wij zijn namelijk al multichannel met ons portaal MijnZenZ en met een eigen app. Die implementatie naar Scriptura 8 zal ons toelaten meer functies aan te bieden op de bestaande en mogelijk toekomstige kanalen. De manier waarop onze output nu verloopt, is met het oog op de toekomst te weinig flexibel. De switch moet eind dit jaar gemaakt zijn, dan zal de oude omgeving afgesloten worden”.

Is deze operatie belangrijk om het verschil te maken met de concurrentie?

“Dat is niet het primaire doel. Als zorgverzekeraar is het onze taak in de eerste plaats helder en duidelijk te communiceren met de verzekerde en die communicatie zo vlot mogelijk te laten verlopen. Zoals ik al zei, Scriptura 8 is een van de radertjes waar we aan draaien. Met de hulp van Harmony, inderdaad”.Vermeldenswaard is nog dat Scriptura 8.1 pas eind februari gereleased werd. ZenZ, met zijn 430.000 verzekerden, is een van de eerste organisaties in Nederland die deze versie mag uitrollen.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Geen artikelen gevonden
No items found.