Alle artikelen

Harmony lanceert CareConnect: het integratieplatform voor cure & care instellingen.

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

a:5:{s:6:"item-0";a:3:{s:11:"sub-heading";s:19:"Wat is CareConnect?";s:9:"body-text";s:1785:"

Robert: Caring is sharing mag je hier letterlijk nemen! Met CareConnect leveren we een integratieplatform aan voor de zorg o.b.v. de integratiesoftware van MuleSoft. Met CareConnect maken we het voor de zorg mogelijk om versneld informatie uit allerlei bronsystemen via API’s beschikbaar te maken. Die bronsystemen beschikken over interne - en externe integratie huishouding. Bij de interne integratie huishouding koppelen we de applicatiesystemen die bij een cure & care instelling intern gebruikt worden. Bij de externe integratie huishouding is het mogelijk voor een zorgaanbieder om te connecteren met de RSO (regionale samenwerkingsorganisatie). De RSO zorgt dan voor de uitwisseling van de gegevens zoals de BGZ (de basisgegevensset zorg) die belangrijk is, zeker met de komst van de de nieuwe wet die de Wegiz (Wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling in de zorg) heet. Vanuit de caring is sharing gedachte hebben we ook besloten om de connectoren die we binnen CareConnect ontwikkelen via een exchange beschikbaar te stellen voor andere zorginstellingen. Uiteraard zal je als zorginstelling wel over een MuleSoft licentie moeten beschikken. Als je wilt aansluiten bij een de RSO, dan stellen we deze connectoren wel ter beschikking. Op die manier wil Harmony zijn steentje bijdrage aan een betere zorg!

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-1";a:3:{s:11:"sub-heading";s:37:"Hoe is CareConnect tot stand gekomen?";s:9:"body-text";s:2431:"

Robert: CareConnect is tot stand gekomen omdat we op een bepaald moment gingen samenwerken met instanties zoals Cordaan en Radboud. Toen kwam de vraag vanuit MuleSoft of het interessant zou zijn om concrete oplossing te creëren voor e cure & care instellingen. Wij waren natuurlijk enthousiast en gingen er meteen mee aan de slag. Jammer genoeg ontstond de coronapandemie en strooide deze roet in het eten. Uiteindelijk konden we begin vorig jaar de draad terug oppikken en zijn we beginnen werken aan een prototype omdat we zien dat de markt behoefte heeft aan zo’n platform. MuleSoft beschikt overigens al over enkele componenten zoals de 'healthcare accelerator', die ook voldoen aan één van de integratiestandaarden die we vaak tegenkomen, namelijk ‘FHIR’. Hierdoor ben je ook veel gemakkelijker up and running. Bovendien moet je in de zorg ook rekening houden met bepaalde certificeringen (NEN, ISO, …), hoe gaan we om met authenticatie van logins…Ook daar hebben we goed naar gekeken. Ook de komst van de Wegiz, de wet die verplicht dat gegevensuitwisseling tussen zorgverleners elektronisch verloopt, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de beslissing om CareConnect te ontwikkelen.

Joost: Op het moment dat ons de vraag werd gesteld hebben we meteen besloten om mee te werken aan dit initiatief. De eerste reden is omdat we vinden dat de eenvoud die Harmony hiermee wilt bieden nog niet aanwezig is op de markt. De tweede reden is de complexiteit die je hebt bij het doorlopen van de keten in de zorg. Het doel van MuleSoft is altijd, in iedere markt, om alle data die beschikbaar is onafhankelijk van het systeem gemakkelijker naar de klant te brengen. Dat is exact wat CareConnect doet.

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-2";a:3:{s:11:"sub-heading";s:38:"Hoe kan CareConnect zorgsector helpen?";s:9:"body-text";s:1224:"

Joost: Ik zou kijken naar hoe het de patiënt kan helpen i.p.v. de zorginstantie. De bedoeling is dat je de patiënt kunt volgen en dat je de data die nodig is kunt raadplegen. Zorgkundigen moeten zich nu vaak baseren op de informatie die de patiënt zelf doorgeeft, zonder een objectief beeld te krijgen van wat de patiënt allemaal al heeft doorlopen. Natuurlijk kan de zorgkundige dat op verschillende plaatsen opvragen maar een duidelijk overzicht van de data ontbreekt. Met CareConnect zorgt Harmony ervoor dat alle nodige data (en niet meer dan nodig) duidelijk ter beschikking wordt gesteld.

Robert: Het is voor de patiënt zelf goed dat zijn zorggegevens makkelijk en op een veilige manier raadpleegbaar zijn. Stel dat een patiënt bij de arts komt voor een meniscusoperatie. Dan is het voor de patiënt en de arts een grote meerwaarde om een totaalbeeld te krijgen van de medische historiek van deze patiënt. Is hij allergisch aan bepaalde medicatie of narcose? Dit soort zaken zijn enorm belangrijk voor een goede zorgverlening. Kortom: het voorkomt fouten en het bespaart tijd!

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-3";a:3:{s:11:"sub-heading";s:31:"Zijn er al praktijkvoorbeelden?";s:9:"body-text";s:848:"

Robert: we hebben de integraties van Radboud en Cordaan mogen verzorgen. Bij Cordaan hebben we zelfs de eerste stappen gezet om informatie uitwisseling te doen via het ZIB (zorginformatiebouwsteen). De zorg staat natuurlijk enorm onder druk dus we moeten de implementatie van CareConnect relatief eenvoudig houden zodat we snel resultaten kunnen boeken. Stel dat een zorginstelling de rol van DVZA (DienstVerlening ZorgAanbieding) op zich wil nemen moet deze voldoen aan bepaalde certificeringen zoals ISO27001 en NEN7510. Wij bij Harmony zijn ook ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd zodat we in combinatie met de zorginstelling de rol van de DVZA kunnen uitvoeren.

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-4";a:3:{s:11:"sub-heading";s:25:"Interesse in CareConnect?";s:9:"body-text";s:694:"

Wil je ontdekken wat CareConnect voor jouw zorginstelling kan betekenen? Schrijf je dan in voor onze online workshop op 8 maart 2022 van 16u tot 17u30 of contacteer ons vrijblijvend via info@harmonygroup.eu. Voor meer info over CareConnect kan je een kijkje nemen op https://harmonygroup.eu/wat-we-doen/mulesoft/careconnect/

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}}

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Geen artikelen gevonden
No items found.