Alle artikelen

Harmony… wie we zijn, wat we doen en waarom dat ertoe doet

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

Harmony is een no-nonsense organisatie die staat voor kwaliteit en samenwerking. Een bende gemotiveerde persoonlijkheden die niet twijfelen om hun handen uit de mouwen te steken en altijd klaar staan voor elkaar. Al is dat niet het enige wat wij doen. Ontdek de kern van ons succes verder in dit artikel.Ondernemerschap, betrokkenheid, transparantie en creativiteit… 4 waarden die bij Harmony, en bij uitbreiding bij elke Harmoniaan, hoog staan aangeschreven. Ze maken deel uit van ons DNA, van hoe wij denken en handelen. Dag in, dag uit. Daarnaast geloven we ook dat dit kernwaarden zijn voor een succesvolle digitale transformatie. Maar wat betekenen die woorden nu eigenlijk? Snel even Googelen en je vindt meteen tal van definities. Bij Harmony interpreteren we ze zo…

Ondernemerschap

- initiatief, durf, vooruit -Just do it! Nee, we willen hier niet Nike kopiëren, maar die slogan omvat nu eenmaal onze interpretatie van ondernemerschap. We willen vooruit en resultaat opleveren. Zowel bij onze klanten als binnen onze organisatie proberen we ons te onderscheiden door initiatief te nemen, zaken vast te nemen en niet meer te lossen tot het resultaat er ligt. Easier said than done! In de praktijk zien we vaak tal van obstakels, waardoor het zelden zo straightforward is. Maar soms moet je gewoon durven springen.

Betrokkenheid

- een hart voor de zaak -Je bent tevreden met jouw werk. Ben je dan betrokken? Niet echt! Je kan perfect tevreden zijn met het werk dat je doet, zonder dat je betrokken bent bij de organisatie waarvoor je werkt. Het verschil? Tevredenheid weerspiegelt zich in de inhoud van de job. Betrokkenheid gaat daarentegen om het gevoel dat je hebt ten opzichte van de organisatie waarvoor je werkt. Als Harmoniaan gaat het om betrokkenheid ten opzichte van Harmony, maar ook over betrokkenheid bij onze klanten. Doordat we dit zo belangrijk vinden, zijn we ook op zoek naar dezelfde mindset bij de klant. Deze gelijkenis zorgt ervoor dat onze mensen zich goed voelen. En wie zich goed in zijn vel voelt is gelukkiger, efficiënter en meer waard voor een organisatie.Binnen Harmony hechten we veel belang aan deze waarde. Wij zijn ons bewust dat onze consultants een overvloed aan externe prikkels krijgen bij de klant. Desondanks is de betrokkenheid tussen onze collega’s die over heel België en Nederland werken enorm groot. Niet alleen omdat Fun@Harmony leuke evenementen organiseert, maar ook omdat we gewoon echt om elkaar geven.

Creativiteit

- net dat tikkeltje anders -Het schoolvoorbeeld van een creatief brein is misschien wel Leonardo Da Vinci. Hij was ingenieur, architect, schilder, beeldhouwer, uitvinder, filosoof en nog veel meer. Moet je als Harmoniaan dan kunnen schilderen of een nieuwe uitvinding presenteren bij je sollicitatie? Nee, dat niet.We zijn geen Da Vinci’s, maar in beperkte mate kan je de lijn wel doortrekken. Wij zoeken vooral naar een frisse blik op de zaken, een andere manier van denken. Een manier om met oude gewoontes te breken en tot nieuwe inzichten te komen. Ook hier draait het weer om het zien van mogelijkheden, maar dan net dat tikkeltje anders. Een pragmatisch aanpak vinden wij hierin een belangrijke eigenschap. Te veel creativiteit schiet vaak naar alle kanten. Hierdoor is het moeilijk om iets af te werken (dit was ook de meest kenmerkende eigenschap van Da Vinci. Toeval?) Wij streven naar creatieve oplossingen die passen binnen de organisatie en die bijdragen aan de uiteindelijke doelstellingen van een project.

Transparantie

- eerlijk en oprecht -Transparantie kan op veel manieren geïnterpreteerd worden. Wij zien het vooral als een vorm van communiceren. Een communicatie die rechtuit en eerlijk is. Die de boodschap brengt zoals ze is. We houden van die oprechtheid en proberen dit mee te nemen in ons dagelijks handelen. Als collega’s onderling hebben we geen geheimen, maar we streven zeker ook op onze projecten naar een transparante communicatie. Enthousiast over successen die bereikt worden, eerlijk over de status van een project of deliverable en open over eventuele problemen of tegenslagen en. Daaraan koppelen we natuurlijk altijd de reflex om met oplossingen te komen. Dat is namelijk de meerwaarde die wij willen bieden.

De essentie

Het spreekt voor zich dat we deze waarden hoog aanprijzen. We worden ervoor gewaardeerd. Klanten weten wat ze binnen halen wanneer ze met Harmony samenwerken. No nonsense! Handen uit de mouwen en gaan! Echter altijd met een doordachte visie en het groter geheel in gedachte.Dit trekken we door naar onze interne werking. Een Harmoniaan werkt namelijk niet alleen bij klanten. Ook binnen de eigen organisatie zijn er tal van uitdagingen en is er ruimte voor initiatief. Collega’s voelen zich betrokken, de organisatie en de mensen zijn transparant over doen en laten. En plus, worden ondernemerschap en creativiteit aangemoedigd. Het speelveld is onbegrensd en een uitgelijnd pad is er niet. Je bepaalt voor jezelf waar de grenzen liggen en welk pad je wil volgen.Nieuwsgierig naar meer? Interesse in onze werking? Aarzel niet en contacteer ons! Wij staan altijd klaar voor een babbel.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
No items found.