Alle artikelen

Harmony wordt gewoon Harmony: Alle diensten onder één kikker.

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

Bye bye dus aan de verticale opdeling van de activiteiten in business units. Enter: geïntegreerde werking, gestroomlijnd volgens de graad van engagement: van consulting over off the shelve solutions tot managed services waarbij de klant kan rekenen op de implementatie van IT-systemen of het beheer van bedrijfsprocessen met totale ondersteuning en 24/7 helpdesks.En die kikker is vereenvoudigd, gestileerd, atletischer. Harmony ondergaat met andere woorden een metamorfose: “Kern van de boodschap: We zijn nu in staat klanten te ‘ontzorgen’ van A tot Z. Met welke platformen of technologie we dat doen, speelt geen rol. Klanten verwachten vandaag dat we steeds sneller live opleveren en resultaat boeken. Trage en stapsgewijze software ontwikkeling?Die tijd komt nooit meer terug. Krachtige platformen die met low code development snel op maat te configureren zijn, dat is de toekomst. En daar bouwen we nu op voort,”aldus medestichter en CEO Koen Mercken.

In dat nieuwe, lenigere Harmony is van de vroegere opdeling in divisies – Consulting, Koolibri ( systeemintegratie), Documisation (BPM en ECM) Warebuilding (.Net en Java) enRapit als het allemaal snel moet gaan – geen sprake meer. “Dat konijntje hebben we pijnloos van kant gemaakt,” grapt commercieel directeur Robert Daniëls.Veel meer dan een optelsom“Centraal staan de solutions: Mulesoft (systeemintegratie), Alfresco (BPM en ECM) en de door ons ontwikkelde CCM in the cloud en Business Next Step. Dadelijk meer daarover. Die platformen zijn steeds uitgebreider en krachtiger geworden en komen soms zelfs in elkaars vaarwater. Ook Harmony als geheel is sterk in de breedte gegroeid. Waar vroeger het accent lag op consultancy en change management, zijn we nu in staat om tot het eind te gaan in de digitale transformatie. Dus met de verbintenis om een resultaat neer te zetten via managed services. Harmony is nu veel meer dan de som van de vroegere business units,” aldus Koen.

"Klanten zoeken ons"“Met Koolibri waren we al vrij snel nummer één in de Benelux. Die pioniersfase zijn we nu ontgroeid. De goede band met Mulesoft werd verstevigd. We zijn nu als een van de eersten in Europa premium level partner. Die goede band is er ook met Alfresco. Klanten zoeken ons: ‘Kom ons helpen’. Er is bovendien heel weinig verloop in ons klantenbestand. We zitten duidelijk in een volgende fase van expansie en dat uit zich heel concreet in de uitbouw van onze Managed Services,” vult Robert aan.“Deze transformatie van Harmony is logisch als je naar het groeiritme van ongeveer 23% kijkt over de laatste jaren. We zijn nu met een 70-tal medewerkers en het was nodig om onze eigen organisatie te hertekenen. De omzettarget van 10 miljoen € is in zicht. Dat was voor dit jaar gepland. Voorlopig hebben we nochtans weinig last van het corona-virus. Hout vasthouden. We hebben ook onze ISO 27001 certificering aangaande informatiebeveiliging in 2019 behaald. Een argument te meer voor deze hertekening.”Het vierkant is rond: ook in Den Bosch een stek

Heugelijke mededeling: Harmony heeft er een vierde fysieke adres bij, in het Pettelaarpark in Den Bosch. Zo is het vierkant (een trapezium is ook een vierkant ;-) rond met Valkenswaard, Hasselt en Zaventem. “Die locatie is er enkele maanden geleden gekomen op vraag van de mensen die in die regio werken. Er is duidelijk behoeft aan een plek om elkaar te ontmoeten.” Koen, Belgisch Limburger, en Robert, Nederlandse Brabander, benadrukken de eenheid van stijl en werkcultuur: “We hebben hetzelfde DNA, Harmony vormt een team over de grenzen heen”.“Naar de buitenwereld is er eenheid in de communicatie (site, Facebook, Instagram) maar ook intern biedt een eengemaakt Harmony meer mogelijkheden voor onze medewerkers om zich te ontplooien en bijvoorbeeld de stap te maken van consultancy naar techniek of andersom,” stipt Koen aan.CCM in the cloud, Business Next Step & OutSystemsEven een woordje toelichting bij enkele ‘nieuwe’ Solutions. Ze zijn 100% Harmony en gebouwd op uitgebreide ervaring op het terrein.

ccm in the cloud

Met CCM in the Cloud kunnen klanten hun outbound klantcommunicatie automatiseren en zich concentreren op de boodschap die ze willen geven. Harmony neemt de techniek, het logistieke proces en het beheer voor zijn rekening.

Digital next step

Met Business Next Step helpt Harmony bedrijven om innovatie gestructureerd aan te pakken, want ze worden overspoeld met tools en ideeën. Het te volgen pad: kwantificeer eerst de businessopportuniteit, bepaal de contouren van de innovatie en vul het plan concreet in.

Outsystems

Met OutSystems veranderen we de manier waarop software wordt gebouwd, zodat snel kritieke applicaties gemaakt én geimplementeerd kunnen worden die met uw bedrijf meegroeien. Van legacy modernisatie tot customer experience transformatie.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
No items found.