Alle artikelen

Hoe sterk is de eenzame fietser?

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

Starten bij Harmony in corona tijd, hoe gaat dat?Verkeersinformatie, file bij knooppunt leenderheide, die hoor je regelmatig voorbijkomen. Vandaag ben ik met Jimmy, niet bij het knooppunt maar op de leenderheide zelf. Een prachtig stuk natuur op de grens tussen Nederland en België ter hoogte van Valkenswaard / Achel. De Achelse kluis is op een steenworp afstand, een klooster gebouwd letterlijk op de grens. De locatie is symbolisch voor Harmony, een bedrijf met net zoveel Belgische als Nederlandse invloeden.

Fietsen of wandelen?

Ik ben hier vandaag met Jimmy, hij is net 2 maanden in dienst en ik wil graag van hem weten waarom hij bij Harmony is komen werken en hoe het voor hem is om in corona tijd te starten bij een nieuwe werkgever. Om Jimmy vooral in zijn eigen comfort zone te zetten heb ik ervoor gekozen om deze vragen te stellen op een voor hem bekend terrein, derhalve heb ik vooraf geïnformeerd naar zijn hobby’s. Net als ik is Jimmy een recreatief wielrenner, we zouden dus een stukje gaan fietsen samen. Helaas had Jimmy te kampen met een hardnekkige blessure en is het wandelen geworden, iets wat hij ook graag doet in zijn vrije tijd. Mijn eerste vraag is dan ook evident; waarom en op welke manier is fietsen (of dus wandelen) belangrijk voor je?Op het eerste bospad komen we te praten over het tot rust kunnen komen en genieten van de natuur (die volop aanwezig is in deze omgeving). Jimmy gaat het liefst alleen.. Jimmy, fietsen, alleen, waarom moet ik plots aan Boudewijn de Groot denken? Hij vertelt me nog een leuke anekdote over het ontstaan van liefde voor de fiets en vooral de koers zoals dat ook wel genoemd wordt; Jimmy keek vroeger vaak naar de koers met zijn Opa, hij weet nog precies de laatste Belgische tour winnaar, Lucien van Impe in 1976. Ook vertelt hij me dat zijn vader een elektrische fiets heeft aangeschaft zodat ze toch samen tochtjes kunnen maken. Moete gij de trein halen? Af en toe word ik gecorrigeerd om niet te hard door te lopen, ik houd niet van slenteren en die blessure van Jimmy was ik alweer vergeten.

Waarom Harmony?

Ik vraag Jimmy naar zijn ervaringen tijdens zijn sollicitatie en welke factoren een rol hebben gespeeld in zijn keuze. Jimmy vertelt me dat voor hem een aantal elementen belangrijk zijn in zijn werk en dat zijn keuze is gemaakt op het hebben van het juiste gevoel bij die elementen. Op persoonlijk vlak was hij gecharmeerd van de informele sfeer die tijdens de sollicitatie duidelijk werd. Voor Harmony is dit een zeer belangrijk onderwerp, we willen naast veel ambitie ook veel werkvreugde uitstralen. Vooral in corona tijd is dit erg lastig; de borrel op vrijdagmiddag, een beoordelingsgesprek op het terras, gezamenlijk even lunchen buiten de deur, het zit er allemaal even niet in. Toch vertelt Jimmy me dat die sfeer wel is overgebracht. Wanneer ik verder vraag naar zijn motivatie komen vooral creativiteit en ondernemerschap naar voren als motiverende factoren.Ondernemerschap heeft Jimmy altijd al gehad, sterker nog hij is zelf ook ondernemer geweest, weliswaar niet in de I.C.T. maar in de verzekeringsbranche. Nu komen we te praten over zijn werk historie, Jimmy is in een grijs verleden programmeur geweest van een inmiddels grijze programmeertaal: Cobol. Na verloop van tijd is hij hier toch de interesse in verloren en heeft hij de ICT tijdelijk achter zich gelaten om als verzekeringstussenpersoon te gaan freelancen. In deze job heeft hij vooral zijn ondernemerschap kunnen ontplooien. Inmiddels is Jimmy met veel passie aan het kletsen en houd ik het niet meer vol om mijn aantekeningen al lopend te maken, we zien een bankje en gelukkig stemt hij ermee in om even te gaan zitten.

OutSystems

Jimmy raakte de interesse voor het programmeren kwijt en heeft naar eigen zeggen de OO-trein gemist, toch is de liefde voor het creëren altijd blijven kriebelen. Toen de zogenaamde low-code development platformen zich begonnen te manifesteren begon dit vuurtje weer wat te branden en ergens in 2016 Is hij op de OutSystems trein gesprongen. Als ik hem vraag wat er zo leuk is aan OutSystems trek ik een schuur open ????. Vol passie vertelt hij me de mogelijkheden die het hem heeft geboden. Visueel programmeren, onmiddellijk resultaat, de front-end schermen zijn fraai en makkelijk aanpasbaar. De time to delivery (van design naar delivery) is 3 tot 6 keer sneller dan met traditionele ontwikkeltrajecten. Ik heb moeite Jimmy bij te houden en enigszins relevante aantekeningen te maken. Zijn creativiteit kan hij dus voldoende kwijt in de zin van het creëren van passende en aansprekende oplossingen voor de klanten.Als we komen te praten over de rol die Jimmy gaat invullen binnen Harmony merk ik al snel dat ook het ondernemerschap ruim aanwezig gaat zijn. Jimmy mag mede vorm gaan geven aan een nog jong bedrijfsonderdeel wat zich primair gaat richten op OutSystems projecten, samen met ook kort in dienst zijnde collega’s ligt hier een mooie uitdaging. Omdat Harmony ook ruime ervaring heeft in de consultancy en ervaring heeft in het implementeren van andere lowcode oplossingen als MuleSoft denkt Jimmy dat er veel synergie mogelijk is en er gebouwd kan worden aan bredere proposities waar OutSystems een rol in kan spelen. Als ik de kernwaarden van Harmony nog eens benoem: Transparantie, Betrokkenheid, Creativiteit en Ondernemerschap komen we tot de conclusie dat deze perfect aansluiten bij de ambities van Jimmy.

Tot slot

Natuurlijk is mijn laatste vraag, wat zou jij nog graag terug willen zien in dit interview? Uit zijn antwoord blijkt zijn toch wel grote ambitie. Zijn antwoord is dat hij staat te trappelen om het bedrijfsonderdeel OutSystems te laten groeien en bloeien, een grote partner worden in Nederland en België, Usergroups en webinars organiseren…..Nu gaat het echt te snel om bij te houden, ik smoes... mijn notitie boekje is vol, we wandelen in heerlijke stilte terug naar de parkeerplaats.

Meer informatie

Ben je ook geïnteresseerd in een rol als OutSystems developper, denk je dat het team van Jimmy kan komen versterken, bekijk alvast onze vacature of neem contact op via harmonygroup.eu.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Geen artikelen gevonden
No items found.