Alle artikelen

Succesvolle samenwerking tussen Harmony & Educom

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

a:1:{s:6:"item-0";a:3:{s:11:"sub-heading";s:29:"Het verhaal van Harry en Bram";s:9:"body-text";s:4624:"

Harry vertelt dat hij 10 jaar geleden al twijfelde tussen een laboratorium opleiding en IT (want hij was altijd al een beetje een nerd ????), maar koos uiteindelijk voor een studie en werk in de microbiologie. Tijdens zijn werk kwam hij via een SAP implementatie project in aanraking met IT. Dit trok zijn interesse eigenlijk veel meer en hij besloot om verder te gaan met deze passie. Via een deeltijdse Informatica studie aan de Open Universiteit zette Harry zijn eerste echte stappen in het IT-landschap. Hij slaagde voor zijn eerste jaar, maar dit ging voor hem niet snel genoeg, ook vond hij de insteek soms iets te theoretisch. Op zoek naar een snellere track in de vorm van een traineeship kwam hij, via de site Tweakers, uit bij Educom. Hij was zo overtuigd dat hij zijn baan heeft opgezegd om er vol voor te kunnen gaan.

Bram heeft een andere achtergrond. Hij heeft een horeca en event management opleiding gevolgd en werkte aan het begin van zijn carrière aan de andere kant van de wereld in Azië. Via zijn werk in verschillende hotels kwam hij in de rekrutering & selectie in de horecasector terecht, waar hij meer in aanraking kwam met digitalisering. Daarnaast is hij ook altijd geïnspireerd geweest door zijn vader die in Silicon Valley aan apps werkt die bijdragen aan nieuwe technologieën in de healthcare sector. Zo is het ICT vlammetje bij Bram extra aangewakkerd… Hij startte met het leren van ontwikkeltalen via een fullstack bootcamp en begon zijn eerste websites en apps te bouwen. Uiteindelijk kwam hij via het UWV in aanraking met het traineeship bij Educom om breder opgeleid te worden in IT.

Bij Educom werden de heren serieus gechallenged op diverse topics. Qua programmeertalen kwamen zowel Java als Javascript langs, maar ook heel wat probleemgestuurde opdrachten, waar veel naar denkwijze en the big picture werd gekeken. Ze leerden om problemen op te delen in kleine stukjes en deze op te lossen met code. Ook architectuur principes en het uitwerken van flows in UML passeerden de revue. Veel van de challenges tijdens het traineeship hebben geleid tot het realiseren van een product; een design, een website of een werkende app, soms individueel, soms in teamverband.

De docenten keken goed naar hun niveau, en hadden zo’n twee keer per dag contact met de deelnemers. Door corona was dit helaas veel op afstand. "De code reviews waren er echter niet minder streng door", grapt Bram.

Toen volgden de sollicitatiegesprekken bij Harmony. Bram en Harry zagen veel raakvlakken in de materie die bij Educom werd aangeboden, Voornamelijk in de vorm van API’s en integratie met MuleSoft aanpak, dit sprak hen erg aan.

De Harmonianen, waarmee ze in gesprek gingen, gaven een goede indruk van Harmony en brachten de “one big family” sfeer direct over. Voor beide heren was het hun eerste sollicitatie voor een developer functie en het was voor beiden direct een “First time right”. De overeenkomsten tussen Educom en Harmony werden getekend en Bram en Harry startten begin april met hun speed course MuleSoft bij Harmony.

De aanvliegroute via gezamenlijke zelfstudie met ervaren Harmony collega’s als mentoren op de achtergrond, werd als zeer fijn beleefd.

“We kregen de tijd om zelf de materie in te duiken, de documentatie uit te pluizen en met een ‘can do’ attitude en een puzzle solving mindset de oplossingen zelf te vinden”

In vergelijking met zijn vorige baan geeft Harry aan dat elke dag een verrassing is.

“Het werk is supergevarieerd, in verhouding tot mijn vorige baan, waar ik veel repetitief werk had omdat het via vastgezette protocollen in het lab ging.”

“Zeg het tegen iedereen: Stop met je huidige baan en stap in de IT! De wereld verandert steeds meer, en digitalisering neemt hierin zijn vlucht. Je moet blijven meegroeien. Je brein verandert. Je denkproces ook en dat helpt me ook in andere aspecten. Ik had de overstap veel eerder moeten maken.”

Beide heren tekenden eind 2021 een vast contract bij Harmony en sloten daarmee hun succesvolle traject bij Educom af en zijn nu full blown Harmonianen. Over een happy end gesproken!

Wil jij ook deel uitmaken van ons team? Neem dan zeker een kijkje op onze vacaturesite.

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}}

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Geen artikelen gevonden
No items found.