Alle artikelen

Chiel maakte de overstap naar low-code development

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

a:7:{s:6:"item-0";a:3:{s:11:"sub-heading";s:36:"Hoe ben je in de IT terecht gekomen?";s:9:"body-text";s:440:"

Chiel: “Dat heb ik eigenlijk aan mijn vader te danken… Ik was vroeger niet bepaald de meest gemotiveerde student en wist niet goed wat ik wilde doen. Ik dacht erover na om economie te gaan studeren, maar mijn vader zei dat dit niets voor mij was. Hij heeft me toen aangespoord om IT te gaan studeren omdat ik volgens hem toch graag met computers bezig was. Ik vond het meteen super interessant, hij had dus wel gelijk!”

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-1";a:3:{s:11:"sub-heading";s:48:"Wat deed je voor je bij Harmony begon te werken?";s:9:"body-text";s:520:"

Chiel: “Ik heb 16 jaar lang gewerkt als software engineer van een ERP-pakket. In deze job codeerde ik dag in dag uit. Ik deed mijn werk graag, maar toen de bedrijfscultuur begon te veranderen, had ik het gevoel dat het tijd was voor iets nieuws. Ik had de afgelopen jaren ook gemerkt dat klantencontact mij erg lag en dit zou ik graag terugvinden in een nieuwe job. Na een tijdje ben ik op LinkedIn wat gaan zoeken naar interessante vacatures en zo ben ik bij de vacature van Harmony terecht gekomen.”

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-2";a:3:{s:11:"sub-heading";s:35:"Waarom heb je voor Harmony gekozen?";s:9:"body-text";s:442:"

Chiel: “Ik heb wel contacten gehad met verschillende bedrijven, maar bij Harmony had ik gewoonweg het beste gevoel. Het was best wel spannend omdat het heel lang geleden was dat ik een sollicitatiebrief moest schrijven. Voor mijn vorige baan heb ik eigenlijk niet moeten solliciteren. Ik ging er dan ook niet van uit dat het iets ging worden, maar ik kreeg al snel antwoord dat ik op gesprek mocht komen. The rest is history!

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-3";a:3:{s:11:"sub-heading";s:39:"Wat sprak je dan zo aan in de vacature?";s:9:"body-text";s:719:"

Chiel: “Het onbekende van MuleSoft sprak me het meeste aan, omdat ik echt op zoek was naar iets nieuws. Uiteraard heb ik opzoekwerk gedaan naar MuleSoft en heb ik mij bevraagd bij een kennis die ook met MuleSoft werkt. Hij was er erg positief over, meer had ik niet nodig om mijn keuze te maken. In mijn vorige baan heb ik ook aan den lijve ondervonden hoe belangrijk systeemintegratie is. Ik geloof niet dat 1 systeem alle behoeften van een bedrijf kan voorzien, ik geloof sterk dat decentralisatie van systemen de toekomst is. Daarom is de integratie van al deze verschillende systemen zo belangrijk en dat kan ingericht worden met MuleSoft. Mijn keuze sluit dan ook perfect aan bij mijn overtuiging.

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-4";a:3:{s:11:"sub-heading";s:86:"Hoe heb je de afgelopen maanden bij Harmony ervaren en hoe was jouw interne opleiding?";s:9:"body-text";s:676:"

Chiel: “Heel positief! Ik ben zeer goed ontvangen door de collega’s. Harmony heeft een heel open en gezellige bedrijfscultuur, iedereen ondersteunt en helpt elkaar waar het kan. Na een maand interne opleidingen te volgen, ben ik bij mijn eerste klant begonnen. Dat was natuurlijk best spannend, maar wel leuk om te doen. De klant in kwestie werkte nog met een Mule3 applicatie. De opdracht was om deze om te bouwen naar een Mule4 applicatie met een nieuw API design. Ik kwam in een projectteam terecht met zowel interne medewerkers als andere Harmonianen. Heel interessant en leerrijk! Momenteel help ik 2 verschillende klanten met hun systeemintegratie.”

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-5";a:3:{s:11:"sub-heading";s:70:"Heb je spijt van jouw overgang van traditioneel coderen naar low-code?";s:9:"body-text";s:578:"

Chiel: “Nee absoluut niet! Ik heb nu veel meer klantencontact en kan nu echt werken aan een concreet project bij de klant. Het is trouwens een misvatting om te denken dat je met de overstap naar low-code coderen volledig achterlaat. Er komt weldegelijk codeerwerk bij kijken. Je creëert nog steeds software en je moet evenzeer nadenken over de architectuur en hoe je jouw software opbouwt. Het denkwerk blijft dus behouden, maar je hoeft niet elke letter code zelf te typen. Je werkt dus een stuk sneller en efficiënter.”

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}s:6:"item-6";a:3:{s:11:"sub-heading";s:73:"Wat zou je zeggen tegen IT’ers die twijfelen om te werken met low-code?";s:9:"body-text";s:923:"

Chiel: “Wat software ontwikkeling net leuk maakt, is het nadenken over het proces en de architectuur. Dat blijf je hebben met low-code development. Jonge IT’ers denken vaak dat ze elke letter van de code zelf moeten kunnen schrijven, maar naarmate je wat langer mee draait, merk je dat ‘the bigger picture’ en het denkwerk net het leukste is, toch wat mij betreft. Als je werkt met low-code, krijg je meer ruimte voor het denkproces, net omdat je niet elke code zelf hoeft te schrijven. En opnieuw, ook met low-code kan/moet je nog coderen. Ik zou het dus zeker aanraden!”

 

Wil je net als Chiel aan de slag als Integratie Developer? Bekijken dan hier de vacature en solliciteer!

";s:15:"afbeelding-blog";s:0:"";}}

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
No items found.