Alle artikelen

Business Next Step case: bpost

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Hun 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. bpost kwam bij Harmony terecht met enkele concrete vragen die resulteerden in een Business Next Step traject. Samen met Helena Campens, Digital Strategy & Transformation Manager bij bpost, blikken we terug op dit traject.

Customer experience

Als Digital Strategy & Transformation Manager is Helena verbonden met het departement dat de brug vormt tussen digital technology en business. Een van de grote ambities van bpost is om een omnichannel organisatie te zijn waarbij de juiste kanaal keuzes leiden tot een optimale customer experience. Met deze insteek nam bpost contact met ons op.

“In een grote organisatie als bpost is het belangrijk dat alle departementen efficiënt samenwerken en elkaar versterken. Een bpost klant kan op veel verschillende manieren en via diverse kanalen met ons in contact komen. Net omwille van die vele touchpoints is een interdepartementale samenwerking en omnichannel aanpak zeer belangrijk om tot een goede customer experience te komen”, vertelt Helena.

Ook voor Sébastien Scarmure, lead Digital & Agile Transformation, gaan omnichannel en digitalisering hand in hand. “De omnichannel strategy moet leiden tot de juiste mix van customer experience en cost efficiëntie”, aldus Sébastien Scarmuse.

Guiding principles en omnichannel roadmap

Er werd aan Harmony gevraagd om twee resultaten op te leveren. Een duidelijke set guiding principles en een product/channel matrix, die bpost vervolgens kan gebruiken om concrete keuzes te maken en hen moet helpen om de omnichannel roadmap vorm te geven. Harmony stelde voor om een ‘Business Next Step traject’ uit te voeren.

“Een Business Next Step traject houdt in dat we in een beperkt aantal workshops een kwalitatief resultaat  leveren voor de klant, met pragmatische inzichten en duidelijke aanbevelingen voor de volgende stappen, die een klant vervolgens zelf, of met ondersteuning van Harmony kan implementeren. Onze bedoeling is om met een gerichte aanpak zeer snel waarde te creëren voor onze klant”, vertelt Christophe Vanhorenbeeck, partner bij Harmony Group business consultancy.

“Als externe partij had Harmony een neutrale positie waardoor zij ons ook konden challengen. Elke business unit werd door Harmony op dezelfde manier behandeld en gezien als een belangrijke schakel in de organisatie. De kennis die Harmony meedraagt op vlak van omnichannel is een grote meerwaarde”, aldus Helena.

Conclusie

“We waren er ons van bewust dat onze vragen groot waren om in twee workshops te behandelen, maar toch is Harmony erin geslaagd om de vraag van bpost te respecteren en te werken naar een realiseerbare outcome. Ik voelde ook dat de consultants van Harmony echt gemotiveerd waren om samen met ons tot een succesvol resultaat te komen”, concludeert Helena.

Wil jij ook ontdekken hoe een Business Next Step traject jouw bedrijf kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Met Business Next Step helpen we organisaties een concrete volgende stap naar een meer digitale organisatie te zetten. Tijdens enkele korte, maar krachtige workshops zetten we tactische acties op korte termijn uit en maken we strategische plannen voor de lange termijn. Blijf niet in cirkels draaien, maar zet een echte stap voorwaarts!

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Data beter begrijpen: de kracht van semantiek
Business Consultancy
In de huidige datagestuurde wereld is het verzamelen van data slechts het begin. Data semantiek, het structureren, documenteren en interpreteren van data, is cruciaal om de volledige waarde van data te ontsluiten.
Lees meer
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug
Business Consultancy
In februari ’23 startte Lisa als Junior Management Consultant. Samen met Bart stapte ze in het eerste Young Graduate Programma van Harmony Business Consultancy. Vandaag kijken we samen terug op de afgelopen 6 maanden en hoe zij dit beleefd heeft.
Lees meer
Harmony School zorgt voor "top athletes"
Business Consultancy
Bij Harmony geloven wij sterk in kennisdeling en persoonlijke ontwikkeling. Daarom werd enkele jaren geleden Harmony School opgericht. Dit initiatief kwam voort uit het Business Consultancy team en is inmiddels uitgegroeid tot een aanbod van meer dan 20 interne en 50 externe trainingen die collega’s kunnen volgen. Achterliggend is een schat aan documentatie te vinden over relevante onderwerpen met betrekking tot digitale transformatie, variërend van agile tot design thinking, change management tot business analyse. Collega’s die expertise hebben opgebouwd in een bepaald vakgebied, verzorgen opleidingen tijdens digitale lunchsessies voor geïnteresseerde collega’s. Zo werden er afgelopen jaar maar liefst 17 interne trainingen georganiseerd. Het Harmony School team, bestaande uit Business Consultancy collega’s, zorgt voor de coördinatie en ontwikkeling van het opleidingsaanbod.
Lees meer
Business Next Step case: GZA ziekenhuizen
Business Consultancy
Met meer dan 1000 beschikbare bedden en circa 3600 personeelsleden behoort GZA Ziekenhuizen in Antwerpen tot een van de de grootste ziekenhuizen van België. GZA heeft plannen om in 2024 te fuseren met ZNA onder de nieuwe naam ZAS (Ziekenhuis aan de Stroom). GZA zet zich niet alleen in voor kwalitatieve zorg voor patiënten, maar investeert ook aanzienlijk in de ondersteuning en ontwikkeling van hun medewerkers. Om dit te verwezenlijken, worden voortdurend nieuwe projecten en initiatieven opgestart. Het managen van deze projecten en ze succesvol afronden is een uitdaging, zeker in tijden van grote personeelstekorten. Om meer inzicht te krijgen in wat men kan doen om de projectwerking te verbeteren, heeft GZA een business next step traject bij Harmony ingezet. Samen met Quinten Debruyne, senior beleidsmedewerker finance bij GZA, blikken we terug op dit traject.
Lees meer
Kirsten kijkt terug op haar eerste 6 maanden als Management Consultant bij Harmony
Business Consultancy
Kirsten startte in september ’22 als Management Consultant in het business consultancy team bij Harmony. Na een leuke onboarding dag begon ze meteen aan haar eerste digitale transformatieproject bij een klant, samen met enkele Harmony collega’s. Nu, 6 maanden later, blikken we terug met haar op de afgelopen periode bij Harmony.
Lees meer