Alle artikelen

Business Next Step case: GZA ziekenhuizen

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

Omgaan met veranderingen

“We zijn de voorbije jaren geconfronteerd geweest met heel wat uitdagingen. De Covid-pandemie is hier één van, we zijn ook overgeschakeld naar een nieuw EPD-systeem (elektronisch patiënten dossier) en zijn druk bezig met de fusie. Kortom, er zijn heel wat uitdagingen waar we als ziekenhuis mee te maken krijgen. Hier snel en efficiënt op reageren is enorm belangrijk voor de goede werking van ons ziekenhuis”, vertelt Quinten.

“De zorg staat nooit stil! Als ziekenhuis is het belangrijk om zo efficiënt mogelijk om te gaan met onze middelen. Dit betekent dat we voortdurend veranderingen moeten doorvoeren om ons aan te passen aan de wisselende omstandigheden. Het implementeren van deze veranderingen in een grote organisatie is niet altijd evident. Daarom worden er doorheen de verschillende afdelingen veel kleine en grote projecten opgestart om deze zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het doel is niet alleen om de beste zorg te bieden, maar ook om onze medewerkers te ontlasten en ze zo goed mogelijk te begeleiden.  Om hier meer inzichten rond te krijgen hebben we beroep gedaan op het business next step traject van Harmony.”

GZA Campus Sint-Augustinus

Workshops

“Voor we effectief aan de workshops begonnen werden er door Harmony eerst interviews afgenomen met key stakeholders binnen onze organisatie. We wilden goed begrijpen tegen welke drempels artsen en medewerkers aanlopen bij de uitvoering van projecten om van daaruit verder te werken. Ook intern hadden we met een groepje mensen al een voortraject gedaan en nagedacht over enkele issues.”

“In de eerste workshop werd er verder ingezoomd op de uitdagingen. Voor mij was het vooral belangrijk dat we een goed beeld kregen van de bottlenecks zodat we verder konden werken aan oplossingen. Wat me daarvan vooral is bijgebleven is dat het beeld dat we zelf al hadden van de knelpunten in de interviews met Harmony werd bevestigd. Alle manieren waarop we naar een bepaalde uitdaging hebben gekeken kwamen in de workshop samen. Zo wisten we zeker dat we op de juiste weg zaten.”

“In de tweede workshop zijn we nader ingegaan op wat iedereen binnen de organisatie zelf kan doen om de geïdentificeerde knelpunten aan te pakken. Harmony toonde ons hoe je veel kan bereiken door met kleine stappen te beginnen en experimenten op te zetten om te zien of de voorgestelde ideeën in de praktijk ook echt werken”, aldus Quinten.

Conclusie

“Door het volgen van het business next step traject hebben we nieuwe inzichten opgedaan waar we zelf mee verder kunnen. Er zijn reeds concrete stappen gezet om de projectwerking te verbeteren, wat de innovatiekracht van de organisatie zeker ten goede zal komen”, sluit Quinten af.

 

Kan jij ook een externe visie gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op met onze experts.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Data beter begrijpen: de kracht van semantiek
Business Consultancy
In de huidige datagestuurde wereld is het verzamelen van data slechts het begin. Data semantiek, het structureren, documenteren en interpreteren van data, is cruciaal om de volledige waarde van data te ontsluiten.
Lees meer
Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug
Business Consultancy
In februari ’23 startte Lisa als Junior Management Consultant. Samen met Bart stapte ze in het eerste Young Graduate Programma van Harmony Business Consultancy. Vandaag kijken we samen terug op de afgelopen 6 maanden en hoe zij dit beleefd heeft.
Lees meer
Harmony School zorgt voor "top athletes"
Business Consultancy
Bij Harmony geloven wij sterk in kennisdeling en persoonlijke ontwikkeling. Daarom werd enkele jaren geleden Harmony School opgericht. Dit initiatief kwam voort uit het Business Consultancy team en is inmiddels uitgegroeid tot een aanbod van meer dan 20 interne en 50 externe trainingen die collega’s kunnen volgen. Achterliggend is een schat aan documentatie te vinden over relevante onderwerpen met betrekking tot digitale transformatie, variërend van agile tot design thinking, change management tot business analyse. Collega’s die expertise hebben opgebouwd in een bepaald vakgebied, verzorgen opleidingen tijdens digitale lunchsessies voor geïnteresseerde collega’s. Zo werden er afgelopen jaar maar liefst 17 interne trainingen georganiseerd. Het Harmony School team, bestaande uit Business Consultancy collega’s, zorgt voor de coördinatie en ontwikkeling van het opleidingsaanbod.
Lees meer
Kirsten kijkt terug op haar eerste 6 maanden als Management Consultant bij Harmony
Business Consultancy
Kirsten startte in september ’22 als Management Consultant in het business consultancy team bij Harmony. Na een leuke onboarding dag begon ze meteen aan haar eerste digitale transformatieproject bij een klant, samen met enkele Harmony collega’s. Nu, 6 maanden later, blikken we terug met haar op de afgelopen periode bij Harmony.
Lees meer
Business Next Step case: bpost
Business Consultancy
bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Hun 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. bpost kwam bij Harmony terecht met enkele concrete vragen die resulteerden in een Business Next Step traject. Samen met Helena Campens, Digital Strategy & Transformation Manager bij bpost, blikken we terug op dit traject.
Lees meer