Alle artikelen

Kris Boel over het leven bij Harmony

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

“Ik ben heel erg overtuigd dat je kansen moet grijpen als ze zich voordoen. En bij Harmony krijg je sowieso kansen. Dat zit echt in onze cultuur hier.”

 

Kan je jezelf even voorstellen?

Ik ben Kris, ik ben 32 jaar en woon met mijn vrouw en zoontje van 3,5 jaar in Edegem, in het zuiden van Antwerpen. Ondertussen werk ik al meer dan 6 jaar bij Harmony, waarvan geruime tijd binnen verschillende rollen op een project bij AG Insurance.

Naast het werk ben ik een voetballiefhebber, zowel als toeschouwer als met mijn vrienden op het veld en spreek ik graag af met vrienden en familie.

 

"Hoe en wanneer ben je bij Harmony terecht gekomen?

Ik ben meteen van de schoolbanken in consultancy gerold. Eerst 2,5 jaar bij een ander bedrijf, waar ik -net zoals nu- gecoacht werd door Thomas. Toen hij de overstap naar Harmony maakte, zijn we contact blijven houden. Via hem ben ik dan met Harmony in contact gekomen. Ik merkte al snel dat zowel de cultuur als de projecten bij Harmony me heel erg aanspraken, en zo is de bal aan het rollen gegaan...  

 

Welke projecten heb je sindsdien al gedaan bij Harmony?

Ik ben bij Harmony eerst begonnen als Business Analist bij Record Bank, tijdens hun integratie met ING en de oprichting van Record Credits. Daar heb ik me meteen kunnen bewijzen door meer verantwoordelijkheden naar me toe te trekken, en zo ben ik doorgegroeid tot projectmanager. Je hoeft dus niet per definitie bij verschillende klanten te werken om een groeitraject door te maken, dat kan gerust ook door verschillende projecten te doen bij één klant.  

Eind 2020 kwam ik als Business Analist en Project Manager terecht bij AG op een project voor BNP Paribas Fortis. De bank werkte aan een verbreding van hun klantenportfolio: ze wilden zich niet langer enkel richten op particulieren, maar ook op zelfstandigen en bedrijven. Ons team moest de technische haalbaarheid van deze bredere focus analyseren. Ik heb doorheen die periode enorm veel bijgeleerd en zeker ook mijn kennis van de sector uitgebreid. Vandaag ben ik nog voor een klein stukje bezig met de aftercare van dit grote project, maar ben ik ook gestart aan een gloednieuw project. Het is leuk dat ik zowel binnen Harmony als bij de klanten kan en mag groeien in verantwoordelijkheden.

Kris aan de slag op kantoor in Hasselt

 

Welke impact heb je intern, binnen Harmony zelf, al kunnen maken?

Naast mijn projectwerk, heb ik altijd een interesse gehad in sales. Ik ben dan ook actief binnen onze Business Development & Marketing Tribe, dit is een interne werkgroep waar we met een groepje van gemotiveerde collega’s nadenken hoe we Harmony beter in de markt kunnen zetten. Ik ben ook deel van het sales team en heb het afgelopen jaar mijn eerste leads kunnen verzilveren.

Daarnaast probeer ik steeds zoveel mogelijk aanwezig te zijn op de teamactiviteiten om de connectie met de collega’s te blijven behouden. Zo heb ik zelf ook al eens een ‘Harmony café’ georganiseerd, wat een soort informatiemoment is om de collega’s op de hoogte te brengen over mijn project en wat we hier verwezenlijkt hebben. En er volgt een gezellig drankje achteraf! Verder ben ik ook nog betrokken bij de sollicitatiegesprekken. Samen met Cleo van HR voer ik regelmatig kennismakingsgesprekken met potentieel nieuwe collega’s om hen meteen al te laten kennismaken met iemand uit het werkveld.

 

Welke rol speelt coaching voor jou?

Toen ik begon bij Harmony, waren we een team van 11 consultants en werd iedereen gecoacht door Maarten, een van onze partners. Intussen zijn we blijven groeien, tot het punt dat we meer coaches nodig hadden. De meer ervaren collega's hebben dan die stap als eerste gezet. Thomas is zo opnieuw mijn coach geworden, en zo was de cirkel weer compleet.

Ik zie Thomas echt als mijn mentor. Hij weet me te motiveren, geeft opbouwende feedback en helpt me groeien als persoon. Enkele jaren geleden ben ik zelf ook coach geworden. Ik volgde hiervoor een interne opleiding en nam een nieuwe collega onder mijn hoede. Als coaches worden we binnen Harmony ook goed ondersteund. Elk kwartaal wordt er een ‘Coach the Coach’ sessie georganiseerd, een soort van intervisie met alle coaches van Harmony. Er worden ervaringen uitgewisseld rond de verschillende stappen in het coaching proces, maar we hebben het ook over prangende thema’s zoals over hoe je moet omgaan met stress en burn-out.

 

Over opleidingen gesproken, zijn er nog mogelijkheden geweest om je kennis te verbreden?

Jazeker. Bij Harmony staat de medewerker centraal. Ik mag zelf bepalen – uiteraard in samenspraak met mijn coach – welke opleiding(en) ik nodig heb en mag deze volgen. Zo heb ik een Prince2 en Agile certificaat behaald om mijn project management skills te verbeteren, en volgde ik een meerdaagse opleiding over leidinggeven.

Daarnaast zijn er tal van interne opleidingen die gegeven worden door collega’s binnen Harmony School. Zo volgde ik al training over Consulting skills, Business analyse, Communication skills & storytelling, Agile, Design thinking, … . Het voordeel is dat er binnen Harmony altijd wel een hulpvaardige collega is die ervaring heeft met een onderwerp waar je op werkt. Aan kennis binnen Harmony is er zeker geen gebrek!  

 

Is dat één van de redenen dat je zo graag bij Harmony werkt?

Onder andere. Er zijn voor mij echt 3 aspecten die heel belangrijk zijn: de cultuur, het type projecten en het team. Dat waren de redenen waarom ik initieel voor Harmony gekozen heb, en diezelfde aspecten maken voor mij van Harmony nog steeds de ideale werkplek.

Het type projecten waar Harmony op focust, spreekt me enorm aan. Maar ook de cultuur is enorm motiverend. Ik ben heel erg overtuigd dat je kansen moet grijpen als ze zich voordoen. En bij Harmony krijg je sowieso kansen. Dat zit echt in onze cultuur hier.

Tenslotte hebben we een superleuk team dat blijft groeien met nieuwe, toffe en getalenteerde mensen. Als je de massale aanwezigheid op onze teambuildings ziet bijvoorbeeld, dan weet je dat dat ook goed zit hier.

Hoe ziet jouw toekomst eruit binnen Harmony?

Voor mij is het belangrijk dat ik op uitdagende en leuke projecten bij interessante klanten mag blijven werken. Ik wil mijn skills en expertise blijven inzetten en verder ontwikkelen. De bank- en verzekeringssector is door mijn ervaring en kennis natuurlijk erg interessant, maar het is voor mij geen must om in diezelfde sector te blijven werken.

Intern zou ik graag de volgende stappen zetten binnen sales en recruitment en mijn netwerk verder uitbreiden. Ik zou ook heel graag doorgroeien naar senior of business manager.

 

Wat zou je zeggen tegen de mensen die aan het twijfelen zijn om te komen werken voor Harmony?

Niet twijfelen. Doen!

Harmony is een bedrijf dat je de kans biedt om jezelf te ontwikkelen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. En je werkt in een leuk team. Win-win.

 

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Harmony: de ideale werkplek voor jouw groei?
Life at Harmony
Een werkplek waar je je talent ten volle kan ontplooien en benutten, dat willen we -gok ik- eigenlijk allemaal. Hoe vult Harmony die noden in?
Lees meer
Nog meer flexibiliteit voor de Harmonianen met het mobiliteitsbudget
Life at Harmony
Sinds januari ‘23 biedt Harmony zijn Belgische medewerkers een nieuwigheid aan in het salarispakket: het mobiliteitsbudget. Wij vertellen graag wat dit is en waarom we hier bij Harmony voor gekozen hebben om aan te bieden als extralegaal voordeel.
Lees meer
No items found.