Alle artikelen

Na 6 maanden Harmony blikt Young Graduate Lisa terug

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

Wat moeten de mensen over jou weten, Lisa?

Ik ben Lisa, 25 jaar en woon in Genk. Ik studeerde recent af als Handelsingenieur aan de KU Leuven, nadat ik op Erasmus geweest was naar Straatsburg.

Ik hou ervan om bezig te blijven. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden om lekker te gaan uiteten en uit te gaan. Daarnaast sport ik veel en geef ik zwemtraining aan mensen met een mentale beperking.

Hoe en wanneer ben je bij Harmony terecht gekomen?

Mijn eerste contact met Harmony was eigenlijk Op de jobbeurs van Ekonomika. Daar werd ik aangesproken door 2 mensen van Harmony, en dat was onmiddellijke een leuke en joviale babbel. De week nadien werd ik gecontacteerd door Cleo van HR en zo ging het de bal aan het rollen.

 

En dan volgde het sollicitatieproces - hoe verliep dat?

Het proces rond mijn sollicitatie zou ik in één woord ‘gemoedelijk’ beschrijven! Na het eerste telefoontje planden we een online kennismakingsgesprek in, met Cleo en een ervaren consultant. Het voelde aan als een leuk gesprek met oprechte interesse in mij als persoon.

Bij Harmony is het heel belangrijk dat er een klik is met de nieuwe collega’s en een fit is met de cultuur. Dankzij het gesprek kreeg ik een beter inzicht in het leven van een consultant en kon ik me heel goed inbeelden wat de job precies inhoudt. Na dat verkennend gesprek werd ik al snel uitgenodigd voor een gesprek op kantoor met één van de managers. Dit gesprek was in combinatie met een business case, en gaf meteen een goede indruk van de horizontale structuur binnen Harmony. De managers waren - en zijn - heel benaderbaar en betrokken.

Na dit gesprek en de case, was het duidelijk: de klik was er en ik mocht beginnen.

Als ik er nu op terugkijk, ben ik heel blij en dankbaar dat alles zo snel is gegaan. Ondanks dat er nog een ruime tijd zat tussen het moment waarop ik mijn contract ondertekende en mijn effectieve startdatum – vanwege mijn Erasmus – werd ik in tussentijd toch al als volwaardige collega beschouwd en uitgenodigd op de verschillende teamevents. Mijn collega’s voor de eerste keer ontmoeten in een informele setting vond ik een zeer groot pluspunt!

Bart en Lisa
Young Graduates Lisa en Bart in Hasselt

 

En dan kwam uiteindelijk toch die eerste dag en begon het echte werk. Hoe zag de onboarding eruit?

Op mijn eerste dag bij Harmony werd de toon al onmiddellijk gezet. Mijn andere collega Young Graduate, Bart, en ik konden meteen kennismaken met een heleboel collega’s, die allemaal waren langsgekomen om te co-worken in ons kantoor in Hasselt. We lunchten samen en konden elkaar op een informele manier beter leren kennen.

We kregen ook een intro over Harmony en de interne werking. Daarnaast werden ook alle praktische zaken onmiddellijk geregeld, zoals het gsm-abonnement, installeren van de laptop, nieuwe auto in ontvangst nemen, etc. Daarna zat ik samen met mijn coach. Johan is een ervaren collega die me helpt met het verwoorden en verwezenlijken van mijn professionele doelstellingen. Hij is er om me te helpen groeien als persoon, zowel op werkvlak als op persoonlijk vlak. Op het einde van onze eerste dag gingen Bart en ik nog iets drinken met onze buddy’s. De buddy’s zijn consultants binnen Harmony die wat minder ervaring hebben dan een coach, maar dichter bij onze leefwereld staan als Young Graduate. Het contact is nog informeler en toegankelijker.

De rest van de onboarding week was behoorlijk volgepland met opleidingen en kennismakingen met verschillende collega’s binnen Harmony, om zo een beter zicht te krijgen op de verschillende rollen die een consultant kan uitoefenen. Het was een leuke afwisseling tussen het hoofdkantoor in Hasselt en de co-working spaces in Diegem en Antwerpen. We zijn zelfs ook een keer bij een klant op kantoor gaan lunchen met de collega’s die daar werken. Na de eerste weken van opleiding mocht ik al meteen op gesprek voor een eerste project. Mijn collega’s hebben me goed klaargestoomd voor dit gesprek, waardoor het succesvol was en ik de week later al mocht starten bij ING!

Kan je iets meer vertellen over het eerste project waar je aan werkt?

Ik ben gestart bij ING als aanspreekpunt voor alles wat te maken heeft met een externe softwareleverancier. Ondertussen ben ik helemaal ingewerkt en weten medewerkers uit de hele organisatie me te vinden met vragen, change requests, incidenten, etc. met betrekking tot deze externe leverancier. Ik heb wekelijkse status-meetings met deze leverancier en doe alles van daily run, tot changes, het oplossen van incidenten tot de invoicing en centralisatie. Ik apprecieer het heel erg dat ING me het vertrouwen heeft gegeven om deze verantwoordelijkheid zelfstandig op te pakken.

Toen ik aangaf dat ik openstond voor een extra uitdaging, werd dit erg enthousiast onthaald. Zo werd ik vanaf dan ook betrokken bij de analyse van nieuwe features voor de interne tool die ons team ontwikkeld heeft en heb ik de way of working binnen ons team verbeterd door bv. meer structuur aan te brengen in het testen.

Om het nog even samen te vatten: mijn eerste project is super interessant, veelzijdig en mijn leercurve gaat nog steeds steil naar omhoog. Ik kan mezelf goed ontwikkelen dankzij de ondersteuning van Harmony. Ondanks dat ik de enige Harmoniaan ben in mijn team bij ING, staan de andere Harmony collega’s binnen ING altijd voor me klaar en kan ik altijd bij hen terecht wanneer ik twijfel over iets.

 

Hoe zou jij de cultuur binnen Harmony beschrijven?

De cultuur is dé grote reden waardoor ik voor Harmony gekozen heb. Het klikt erg goed met de collega’s en Harmony vindt het ook heel belangrijk om in te zetten op connectie en verbondenheid. Er worden veel teambuildings georganiseerd en er zijn regelmatige fysieke teammeetings waar de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen worden gedeeld.

Harmony heeft een heel transparante bedrijfscultuur en dit wordt weerspiegelt in zo’n teammeeting. Harmony geeft echt om jou als persoon, ze willen dat jij je goed voelt en tot de beste versie van jezelf kan uitgroeien. Ik heb zelfs mijn grote droom om uit een vliegtuig te springen mogen verwezenlijken dankzij Harmony voor een employer branding campagne!

teamlunch
Een teamlunch op ons kantoor in Hasselt

 

Hoe zie jij je toekomst bij Harmony?

Ik wil nog zoveel mogelijk bijleren, mezelf ontwikkelen en van verschillende dingen proeven. Ik hou van het vertrouwen dat er aan je gegeven wordt om zelfstandig te werken. Dit zou ik graag in de toekomst ook doortrekken. Verantwoordelijkheden krijgen helpt me om de beste versie van mezelf naar boven te brengen.

 

Ten slotte,nog een boodschap voor mogelijke toekomstige Young Graduates?

Ik had me geen betere start van mijn carrière kunnen voorstellen: een leuke werkgever, toffe collega’s en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen met een op maat gemaakte persoonlijke begeleiding!

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Data beter begrijpen: de kracht van semantiek
Business Consultancy
In de huidige datagestuurde wereld is het verzamelen van data slechts het begin. Data semantiek, het structureren, documenteren en interpreteren van data, is cruciaal om de volledige waarde van data te ontsluiten.
Lees meer
Harmony School zorgt voor "top athletes"
Business Consultancy
Bij Harmony geloven wij sterk in kennisdeling en persoonlijke ontwikkeling. Daarom werd enkele jaren geleden Harmony School opgericht. Dit initiatief kwam voort uit het Business Consultancy team en is inmiddels uitgegroeid tot een aanbod van meer dan 20 interne en 50 externe trainingen die collega’s kunnen volgen. Achterliggend is een schat aan documentatie te vinden over relevante onderwerpen met betrekking tot digitale transformatie, variërend van agile tot design thinking, change management tot business analyse. Collega’s die expertise hebben opgebouwd in een bepaald vakgebied, verzorgen opleidingen tijdens digitale lunchsessies voor geïnteresseerde collega’s. Zo werden er afgelopen jaar maar liefst 17 interne trainingen georganiseerd. Het Harmony School team, bestaande uit Business Consultancy collega’s, zorgt voor de coördinatie en ontwikkeling van het opleidingsaanbod.
Lees meer
Business Next Step case: GZA ziekenhuizen
Business Consultancy
Met meer dan 1000 beschikbare bedden en circa 3600 personeelsleden behoort GZA Ziekenhuizen in Antwerpen tot een van de de grootste ziekenhuizen van België. GZA heeft plannen om in 2024 te fuseren met ZNA onder de nieuwe naam ZAS (Ziekenhuis aan de Stroom). GZA zet zich niet alleen in voor kwalitatieve zorg voor patiënten, maar investeert ook aanzienlijk in de ondersteuning en ontwikkeling van hun medewerkers. Om dit te verwezenlijken, worden voortdurend nieuwe projecten en initiatieven opgestart. Het managen van deze projecten en ze succesvol afronden is een uitdaging, zeker in tijden van grote personeelstekorten. Om meer inzicht te krijgen in wat men kan doen om de projectwerking te verbeteren, heeft GZA een business next step traject bij Harmony ingezet. Samen met Quinten Debruyne, senior beleidsmedewerker finance bij GZA, blikken we terug op dit traject.
Lees meer
Kirsten kijkt terug op haar eerste 6 maanden als Management Consultant bij Harmony
Business Consultancy
Kirsten startte in september ’22 als Management Consultant in het business consultancy team bij Harmony. Na een leuke onboarding dag begon ze meteen aan haar eerste digitale transformatieproject bij een klant, samen met enkele Harmony collega’s. Nu, 6 maanden later, blikken we terug met haar op de afgelopen periode bij Harmony.
Lees meer
Business Next Step case: bpost
Business Consultancy
bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Hun 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. bpost kwam bij Harmony terecht met enkele concrete vragen die resulteerden in een Business Next Step traject. Samen met Helena Campens, Digital Strategy & Transformation Manager bij bpost, blikken we terug op dit traject.
Lees meer
No items found.