Alle artikelen

CCM in the Cloud als duurzame oplossing voor documentenstroom COG

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

De Christelijke Onderwijsgroep (COG) is de overkoepelende stichting van de aangesloten scholen in de regio Vallei en Gelderland-Midden. De COG heeft ongeveer 10.000 leerlingen en meer dan 1.000 medewerkers waarvan 30 werkzaam in de IT-afdeling. COG zocht een partner om enerzijds ondersteuning te bieden op het vlak van Oracle BI Publisher (als onderdeel van het studenteninformatiesysteem OSIRIS) en anderzijds mee te denken over alternatieven voor een betere werking. Een aantal maanden terug werd het CCM in the Cloud platform bij COG geïmplementeerd. Samen met Bert Pik, IT-manager bij COG en Erik Bakelaar, coördinator team applicatie bij COG, blikken we terug op dit project.

Op zoek naar een duurzame oplossing

“In de zomer van 2021 zijn we overgestapt van het studenteninformatiesysteem Eduarte naar OSIRIS. Voor de documentenstromen die in het systeem zitten maakt OSIRIS gebruikt van BI-Publisher. Op het moment dat we overschakelden van systeem hadden we geen kennis van OSIRIS of BI-Publisher. We merkten al snel dat BI-Publisher onvoldoende flexibel was en dat er weinig kennis in de markt beschikbaar was. Daarnaast zagen we bij elke release van OSIRIS diverse rapportages en documenten niet meer werkten vanwege continue wijzigingen in het onderliggende datamodel”, vertelt Erik.

“We hadden toen twee opties wat betreft de documentstromen; of we scherpen onze BI-Publisher kennis aan of we gaan op zoek naar een duurzamere oplossing. Voor ons was het vooral belangrijk dat er expertise ter beschikking was. We vonden het ook belangrijk om een stabiele oplossing te hebben waarbij we zelf de controle hadden. Door mijn vorige baan had ik al samengewerkt met Harmony en kende ik dus hun CCM in the Cloud oplossing. We hebben toen contact opgenomen en gekeken of we CCM in the Cloud konden gebruiken voor onze documentenstromen”, zegt Bert.

Uitdagend project

“Voor ons lag de  focus voornamelijk op de documenten die we al in BI-Publisher hadden gemaakt en die bij releases telkens bleven uitvallen. Wij hadden daarom aan Harmony gevraagd om als pilot een document na te bouwen in CCM in the Cloud zodat we het konden beoordelen op vlak van tijdsinname, opmaak en werkbaarheid. Wat het project uitdagend heeft gemaakt is dat we een bewuste keuze hebben gemaakt om af te wijken van de standaard route OSIRIS/BI-Publisher en daarvoor af en toe onder de motorkap moesten kijken. Dit maakte dat het niet altijd evident was om bepaalde zaken in beweging te krijgen. Wat ik fijn vond was dat Harmony hierin heel flexibel is geweest en bleef meedenken aan oplossingen voor bepaalde issues en er alles aan gedaan om dit aan te pakken”, vertelt Bert.

Conclusie

“De samenwerking met Harmony verliep heel vlot en we zijn blij dat we met CCM in the Cloud een duurzame oplossing hebben gevonden. Het platform biedt natuurlijk veel meer dan wat we nu gebruiken. De mogelijkheden op vlak van output zijn voor ons ook zeer relevant. We zijn dan ook naar andere mogelijkheden aan het kijken zoals het toepassen van digitaal ondertekenen op onze onderwijsovereenkomsten voor een efficiëntere verwerking en om zo de doorlooptijd in te korten. Kortom, we blijven zoeken naar manieren om onze werking te verbeteren”, aldus Erik.

Meer weten over onze CCM in the Cloud oplossing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
Klantcommunicatie
In de wereld van zorgverzekeringen is het einde van het jaar een cruciale periode. Het is het moment waarop zorgverzekeraars zoals Menzis, ONVZ en Zorg & Zekerheid de premies voor het nieuwe jaar bekendmaken aan hun klanten. Dit betekent een golf van informatie die de verzekerden bereikt via diverse kanalen zoals papier, e-mail en websites. Maar hoe komt de juiste informatie precies bij de juiste klant terecht?
Lees meer
Hoe personaliseer je klantcommunicatie?
Klantcommunicatie
Customer experience (CX) staat voor de emotionele en rationele menselijke binding die tot stand komt tussen de klant en een organisatie. CX omvat de beleving van de klant en kijkt naar de manier waarop de gehele service wordt ervaren. Ook de ervaring met diverse kanalen en contactmomenten horen daarbij. Klantcommunicatie kan gezien worden als het visitekaartje voor je organisatie. Via onze CCM in the Cloud oplossing (Customer Communication Management) kan je hier onderscheidend in zijn!
Lees meer
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
Klantcommunicatie
Ondanks het feit dat de email ondertussen al 52 jaar oud is, is het nog steeds een van de krachtigste middel om je doelgroep te bereiken. Een goeie email kan de aandacht van (potentiële) klanten vangen en je bedrijf laten schitteren te midden van de concurrentie. Maar om dit te laten gebeuren, moeten ze wel juist worden ingezet. Daarom is het cruciaal om inzicht te hebben in de effectiviteit van je mailings. In deze blog nemen we je mee in de kunst van meten en optimaliseren.
Lees meer
CCM in the Cloud & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Klantcommunicatie
Bij Harmony zijn we ons bewust van onze impact op de samenleving en het milieu. We streven ernaar om deze impact te minimaliseren en nemen onze verantwoordelijkheid. Vanuit Customer Communication Management (CCM) houden wij ons bezig met klantcommunicatie. Op het gebied van klantcommunicatie is de impact van digitale communicaties op het milieu kleiner dan bij fysieke communicaties en vaak ook efficiënter. Denk aan het digitaal (meervoudig) ondertekenen van een communicatie. Dat gaat veel sneller dan de conventionele manier waarbij een papieren document geprint en gescand wordt en het een tijdrovende en arbeidsintensieve klus is om ervoor te zorgen dat het document door alle partijen getekend wordt.
Lees meer
Til jouw e-mail communicatie naar een hoger niveau met CCM in the Cloud
Klantcommunicatie
E-mail is niet meer weg te denken uit de communicatietoolkit van bedrijven. Het is een snelle en goedkope manier om klanten te bereiken met gepersonaliseerde boodschappen. Maar communiceren via e-mail heeft ook een pijnpunt waar bedrijven soms niet bij stilstaan, namelijk de opmaak. Met CCM in the Cloud, het communicatieplatform van Harmony, zorg je ervoor dat de e-mails die je verstuurt er áltijd netjes uitzien en in lijn liggen met jouw huisstijl.
Lees meer
De klant als procesoperator met de ketenmonitor van CCM in the Cloud
Klantcommunicatie
Bij Harmony is business empowerment zeer belangrijk. Zo kunnen gebruikers van CCM in the Cloud zelf documenten samenstellen door middel van tools zoals Design Cloud (voorheen WebDesigner) en Interactive Documents. Maar wist je dat je als afnemer van CCM in the Cloud ook tijdens het productieproces over de schouders van onze collega’s mee kunt kijken? Met de ketenmonitor, onderdeel van onze CCM toolbox, ben je ook hier zelf ‘in control’.
Lees meer