Alle artikelen

Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

Je staat er misschien niet bij stil als je de nieuwe premies van je (zorg)verzekering ontvangt, maar achter de schermen zijn er heel wat mensen aan het werk om ervoor te zorgen dat jij de juiste informatie ontvangt.

Voor zorgverzekeraars start in het laatste kwartaal van elk jaar namelijk een race tegen de klok om alle verzekerden tijdig en adequaat te informeren via diverse kanalen zoals papieren post, e-mail en online platforms.

De uitdaging? Enorme hoeveelheden data efficiënt en nauwkeurig verwerken voor de deadline van 12 november. En de druk ligt hoog, want de verstuurde communicatie is cruciaal is voor het behouden van klanttevredenheid.

Een geavanceerde oplossing

Harmony zet met behulp van Careconnect een geavanceerde oplossing in om die uitdaging bij zorgverzekeraars (zoals o.a. Menzis, ONVZ en Zorg & Zekerheid) aan te pakken.

Kort uitgelegd zorgt CustomerConnect voor automatisering van het proces van gegevensverwerking en communicatie. Door een directe link met de gegevens van de zorgverzekeraars, word data snel en nauwkeurig omgezet naar verschillende vormen van communicatie.

En die personalisatie kan heel specifiek gaan. Zo kan je in principe ervoor zorgen dat een jonge klant van 26 een email of WhatsApp berichtje ontvangt waarin er gesproken wordt met "je/jij" terwijl de grootmoeder van diezelfde klant een brief op de deurmat krijgt waar er "u" en "uw" gehanteerd wordt.

Met CustomerConnect wordt de massa aan benodigde communicatie in een veel kortere tijd gegenereerd en gepersonaliseerd verspreid, waardoor de druk op de tijdslijnen verlicht wordt.

Onze collega's Wai-Chiu en Jacco blikken terug op hun "eindejaarwerk" bij Zorg & Zekerheid en ONVZ.

Jacco en Wai-Chiu: midden in de actie

Met een gezamenlijke Harmony-ervaring van 14 jaar, zijn Wai-Chiu en Jacco ondertussen niet aan hun proefstuk toe als het op het jaarwerk (premieaanpassingen) aankomt.

Als outputexperts zitten ze middenin de actie en hun ervaringen lopen dan ook vaak gelijk.

Zo begon de voorbereiding van de opdracht voor zowel Wai-Chiu als Jacco al in September.

"Uiteindelijk werk je samen met zoveel mensen, van marketing tot insurance-specialisten, dat een goed voorwerk echt "key" is." Een gedetailleerd draaiboek wordt opgesteld met strikte deadlines en -heel erg belangrijk- testfases voor elke stap.

"En ondanks een cruciale voorbereiding moet je op ieder moment toch flexibel kunnen zijn." haalt Wai-Chiu aan. Een strategisch besluit kan last minute toch nog tot een aanpassing leiden (bijvoorbeeld van de premie) en de systemen moeten hier flexibel op kunnen anticiperen.

In een nauwe samenwerking met marketing, tekstschrijvers, insurance-specialisten en de mensen die de premies vaststellen zorgen Jacco en Wai-Chiu ervoor dat alles uiteindelijk mooi samenkomt en de juiste informatie voor de deadline bij de juiste persoon belandt.

Die taak gaat over details als paginaovergang, lettergrootte, foto's, indeling van de brieven en emails tot uitzoeken hoe snel de brieven bij de printleverancier kunnen terechtkomen, en ervoor zorgen dat alle communicatie ook nog eens juist gearchiveerd wordt.

Of zoals Jacco het noemt: "een paar dagen zweten".

"Als alles uiteindelijk loopt zoals gepland, is de voldoening ook weer heel erg groot," geven ze beiden aan.

En zowel de collega's bij Zorg & Zekerheid als ONVZ krijgen complimenten voor de samenwerking. "Die samenwerking verloopt echt fantastisch".

Klantenervaring centraal

Het eindejaarswerk van Harmony en haar samenwerking met zorgverzekeraars is een schoolvoorbeeld van nauwe betrokkenheid en toewijding om klanten tijdig en duidelijk te informeren.

De kracht van een digitale oplossing is in dat verhaal onmiskenbaar. Zo kan de maximale focus voor onze klanten naar hun eindklant gaan, en zorgen wij mee voor een optimale klantenervaring.

 

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Hoe personaliseer je klantcommunicatie?
Klantcommunicatie
Customer experience (CX) staat voor de emotionele en rationele menselijke binding die tot stand komt tussen de klant en een organisatie. CX omvat de beleving van de klant en kijkt naar de manier waarop de gehele service wordt ervaren. Ook de ervaring met diverse kanalen en contactmomenten horen daarbij. Klantcommunicatie kan gezien worden als het visitekaartje voor je organisatie. Via onze CCM in the Cloud oplossing (Customer Communication Management) kan je hier onderscheidend in zijn!
Lees meer
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
Klantcommunicatie
Ondanks het feit dat de email ondertussen al 52 jaar oud is, is het nog steeds een van de krachtigste middel om je doelgroep te bereiken. Een goeie email kan de aandacht van (potentiële) klanten vangen en je bedrijf laten schitteren te midden van de concurrentie. Maar om dit te laten gebeuren, moeten ze wel juist worden ingezet. Daarom is het cruciaal om inzicht te hebben in de effectiviteit van je mailings. In deze blog nemen we je mee in de kunst van meten en optimaliseren.
Lees meer
CCM in the Cloud & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Klantcommunicatie
Bij Harmony zijn we ons bewust van onze impact op de samenleving en het milieu. We streven ernaar om deze impact te minimaliseren en nemen onze verantwoordelijkheid. Vanuit Customer Communication Management (CCM) houden wij ons bezig met klantcommunicatie. Op het gebied van klantcommunicatie is de impact van digitale communicaties op het milieu kleiner dan bij fysieke communicaties en vaak ook efficiënter. Denk aan het digitaal (meervoudig) ondertekenen van een communicatie. Dat gaat veel sneller dan de conventionele manier waarbij een papieren document geprint en gescand wordt en het een tijdrovende en arbeidsintensieve klus is om ervoor te zorgen dat het document door alle partijen getekend wordt.
Lees meer
Til jouw e-mail communicatie naar een hoger niveau met CCM in the Cloud
Klantcommunicatie
E-mail is niet meer weg te denken uit de communicatietoolkit van bedrijven. Het is een snelle en goedkope manier om klanten te bereiken met gepersonaliseerde boodschappen. Maar communiceren via e-mail heeft ook een pijnpunt waar bedrijven soms niet bij stilstaan, namelijk de opmaak. Met CCM in the Cloud, het communicatieplatform van Harmony, zorg je ervoor dat de e-mails die je verstuurt er áltijd netjes uitzien en in lijn liggen met jouw huisstijl.
Lees meer
CCM in the Cloud als duurzame oplossing voor documentenstroom COG
Klantcommunicatie
De Christelijke Onderwijsgroep (COG) is de overkoepelende stichting van de aangesloten scholen in de regio Vallei en Gelderland-Midden. De COG heeft ongeveer 10.000 leerlingen en meer dan 1.000 medewerkers waarvan 30 werkzaam in de IT-afdeling. COG zocht een partner om enerzijds ondersteuning te bieden op het vlak van Oracle BI Publisher (als onderdeel van het studenteninformatiesysteem OSIRIS) en anderzijds mee te denken over alternatieven voor een betere werking. Een aantal maanden terug werd het CCM in the Cloud platform bij COG geïmplementeerd. Samen met Bert Pik, IT-manager bij COG en Erik Bakelaar, coördinator team applicatie bij COG, blikken we terug op dit project.
Lees meer
De klant als procesoperator met de ketenmonitor van CCM in the Cloud
Klantcommunicatie
Bij Harmony is business empowerment zeer belangrijk. Zo kunnen gebruikers van CCM in the Cloud zelf documenten samenstellen door middel van tools zoals Design Cloud (voorheen WebDesigner) en Interactive Documents. Maar wist je dat je als afnemer van CCM in the Cloud ook tijdens het productieproces over de schouders van onze collega’s mee kunt kijken? Met de ketenmonitor, onderdeel van onze CCM toolbox, ben je ook hier zelf ‘in control’.
Lees meer
No items found.