Alle artikelen

CCM in the Cloud & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

Digitalisering

Vanuit CCM excelleren wij op het vlak van digitaal communiceren. Wij weten wat de marktontwikkelingen zijn in digitaal communiceren, hebben een netwerk van ketenpartijen én hebben de kennis om het volledige communicatieproces voor onze klanten in te richten en te beheren. En dat doen wij in de Cloud.

Veel organisaties bevinden zich in een digitale transitie en zijn continu bezig met de digitale adoptiegraad van hun klantenbestand te vergroten. En daar helpen wij hen een handje bij.

CCM biedt diverse manieren om digitaal met klanten te communiceren, zoals e-mail, sms, in-app communicaties, push notificaties en berichtenbox. Daarnaast hebben wij verschillende digitale functionaliteiten geïntegreerd in onze oplossing. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via CCM digitale betaalverzoeken te versturen en documenten digitaal te ondertekenen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Naast digitale communicaties hebben we nog steeds veel te maken met communicaties op papier. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hebben wij een inventarisatie gedaan bij onze Print Service Providers die vanuit CCM aangesloten zijn. Wij hebben hen de vraag gesteld wat zij doen als organisatie op dit vlak om hun impact zo klein mogelijk te houden en hoe zij de toekomst voor zich zien.

Bij alle Service Providers die wij gesproken hebben vormt het Corporate Social Responsibility beleid een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsvoering. Zo wordt er geïnvesteerd in projecten met betrekking tot social return, bijvoorbeeld door mensen in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook worden diverse lokale initiatieven gesteund,wordt zo ver als mogelijk groen bezorgd en gebruik gemaakt van groene stroom en vindt compensatie van CO2 plaats. Een van providers geeft aan: “Met de CO₂ & Energie RI&E hebben we onze CO₂ voetafdruk meetbaar gemaakt en kunnen we met deze gegevens focussen op verlaging van onze CO₂ voetafdruk, niet alleen voor het printen maar voor al onze bedrijfsactiviteiten.”.

Voor het printen van (transactionele) communicaties wordt gebruik gemaakt van zowel inkjet printer als laser printers. Voor wat betreft de inkt maken sommigen hierbij gebruik van plantaardige olie in plaats van olie gebaseerd op petroleum, ook wel bio-inkt of eco-inkt genoemd. Het papier dat gebruikt wordt is afkomstig uit duurzaam bosbeheer en voorzien van een Forest Stewardship Council (FSC) dan wel Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC) keurmerk. Ook wordt gebruik gemaakt van CO2 neutraal papier. Dit is papier waarvan de CO2 die vrijkomt - gemeten over de gehele productieketen - gecompenseerd wordt. Volledig wit papier wordt vaak gebleekt. Geen van de providers is (nog) in bezit van een Totally Chlorine Free (TCF) keurmerk dat aangeeft dat er geen chloor (maar vaak zuurstof) is gebruikt om te bleken.

Op de vraag wat voor ontwikkelingen zij in de nabije toekomst zien die bij kunnen dragen aan een verlaagde (milieu)impact wordt aangegeven dat de verwachting is dat de printers en papier steeds milieuvriendelijker zullen worden. Ook zien zij mogelijkheden in het verder verduurzamen van het benodigde transport. Een van de organisaties geeft aan: “In geval van print en dus gebruik van papier zetten we zoveel als mogelijk CO₂ neutraal of gerecycled papier in en geven wij hierin advies aan onze klanten”.

Graag willen wij onze Service Providers die meegewerkt hebben aan de totstandkoming van dit artikel hartelijk bedanken!

Kan jouw organisatie ondersteuning gebruiken op het vlak (van digitalisering) van klantcommunicatie en dit op een maatschappelijk verantwoorde manier? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
Klantcommunicatie
In de wereld van zorgverzekeringen is het einde van het jaar een cruciale periode. Het is het moment waarop zorgverzekeraars zoals Menzis, ONVZ en Zorg & Zekerheid de premies voor het nieuwe jaar bekendmaken aan hun klanten. Dit betekent een golf van informatie die de verzekerden bereikt via diverse kanalen zoals papier, e-mail en websites. Maar hoe komt de juiste informatie precies bij de juiste klant terecht?
Lees meer
Hoe personaliseer je klantcommunicatie?
Klantcommunicatie
Customer experience (CX) staat voor de emotionele en rationele menselijke binding die tot stand komt tussen de klant en een organisatie. CX omvat de beleving van de klant en kijkt naar de manier waarop de gehele service wordt ervaren. Ook de ervaring met diverse kanalen en contactmomenten horen daarbij. Klantcommunicatie kan gezien worden als het visitekaartje voor je organisatie. Via onze CCM in the Cloud oplossing (Customer Communication Management) kan je hier onderscheidend in zijn!
Lees meer
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
Klantcommunicatie
Ondanks het feit dat de email ondertussen al 52 jaar oud is, is het nog steeds een van de krachtigste middel om je doelgroep te bereiken. Een goeie email kan de aandacht van (potentiële) klanten vangen en je bedrijf laten schitteren te midden van de concurrentie. Maar om dit te laten gebeuren, moeten ze wel juist worden ingezet. Daarom is het cruciaal om inzicht te hebben in de effectiviteit van je mailings. In deze blog nemen we je mee in de kunst van meten en optimaliseren.
Lees meer
Til jouw e-mail communicatie naar een hoger niveau met CCM in the Cloud
Klantcommunicatie
E-mail is niet meer weg te denken uit de communicatietoolkit van bedrijven. Het is een snelle en goedkope manier om klanten te bereiken met gepersonaliseerde boodschappen. Maar communiceren via e-mail heeft ook een pijnpunt waar bedrijven soms niet bij stilstaan, namelijk de opmaak. Met CCM in the Cloud, het communicatieplatform van Harmony, zorg je ervoor dat de e-mails die je verstuurt er áltijd netjes uitzien en in lijn liggen met jouw huisstijl.
Lees meer
CCM in the Cloud als duurzame oplossing voor documentenstroom COG
Klantcommunicatie
De Christelijke Onderwijsgroep (COG) is de overkoepelende stichting van de aangesloten scholen in de regio Vallei en Gelderland-Midden. De COG heeft ongeveer 10.000 leerlingen en meer dan 1.000 medewerkers waarvan 30 werkzaam in de IT-afdeling. COG zocht een partner om enerzijds ondersteuning te bieden op het vlak van Oracle BI Publisher (als onderdeel van het studenteninformatiesysteem OSIRIS) en anderzijds mee te denken over alternatieven voor een betere werking. Een aantal maanden terug werd het CCM in the Cloud platform bij COG geïmplementeerd. Samen met Bert Pik, IT-manager bij COG en Erik Bakelaar, coördinator team applicatie bij COG, blikken we terug op dit project.
Lees meer
De klant als procesoperator met de ketenmonitor van CCM in the Cloud
Klantcommunicatie
Bij Harmony is business empowerment zeer belangrijk. Zo kunnen gebruikers van CCM in the Cloud zelf documenten samenstellen door middel van tools zoals Design Cloud (voorheen WebDesigner) en Interactive Documents. Maar wist je dat je als afnemer van CCM in the Cloud ook tijdens het productieproces over de schouders van onze collega’s mee kunt kijken? Met de ketenmonitor, onderdeel van onze CCM toolbox, ben je ook hier zelf ‘in control’.
Lees meer