Alle artikelen

Til jouw e-mail communicatie naar een hoger niveau met CCM in the Cloud

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

E-mails komen in alle geuren en kleuren! De e-mails die bedrijven naar hun klanten sturen hebben meestal een bepaalde opmaak die overeenkomt met hun huisstijl. Achter deze opmaak zitten dezelfde programmeertalen waarin ook websites worden geschreven. Maar in tegenstelling tot de meeste webbrowsers, worden de functionaliteiten van deze talen niet volledig ondersteund door alle e-mailclients.

Lettertype is een goed voorbeeld. Bedrijven willen voor de consistentie en herkenbaarheid van hun merk het liefste alles communiceren in het lettertype van hun huisstijl. Dat lettertype is meestal niet een standaard lettertype zoals Arial of Times New Roman. Het probleem met niet-standaard lettertypes is dat ze vaak niet geïnstalleerd staan op het apparaat van de klant. Als er geen back-up lettertype gecodeerd is, kiest een e-mailclient zijn eigen back-up lettertype. En dit kan leiden tot vreemde beelden.

Daarnaast maakt het ook uit op welk apparaat de klant een e-mail bekijkt. Dezelfde e-mail kan er op een desktop heel anders uitzien dan op een smartphone. Hier moet allemaal rekening mee worden gehouden om ‘gebroken’ e-mails te voorkomen.

Zeg vaarwel tegen ‘gebroken’ e-mails met CCM in the Cloud

Hoe goed je boodschap ook is, als de klant hem niet fatsoenlijk kan lezen zijn de gewenste resultaten ver te zoeken. Communiceren via e-mail kan dus een grote impact hebben op het gedrag van klanten en op het beeld dat zij van jouw bedrijf hebben. Onze CCM in the Cloud oplossing kan jouw bedrijf helpen bij het ontwerpen en versturen van op maat gemaakte e-mails (en andere soorten communicaties) die er altijd goed en professioneel uitzien.

Het ontwerpen en realiseren van de e-mails kan volledig in eigen beheer of met onze hulp. Vervolgens kan er inzicht verkregen worden in hoe e-mailclients en apparaten reageren op de opmaak van jouw e-mail. Bijvoorbeeld door in de testfase de e-mail via het communicatieplatform naar een aantal e-mailadressen van diverse e-mailclients te versturen en ze op verschillende apparaten te bekijken of door gebruik te maken van onze test tool.

Als de e-mail helemaal voorbereid en getest is en er op alle apparaten goed uitziet, is het tijd om deze te versturen. Vóór de e-mail in de inbox van de klant verschijnt, kan er met CCM in the Cloud steekproefsgewijs nog een laatste controle gedaan worden op inhoud en lay-out. Bovendien kan ook een gewenst moment van verzending gekozen worden. Zo weet je precies dat wat je communiceert klopt en er goed uitziet en heb je controle over wanneer je communiceert!

Wil jij ontdekken hoe CCM in the Cloud jou kan ontzorgen op het gebied van e-mailcommunicatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
Klantcommunicatie
In de wereld van zorgverzekeringen is het einde van het jaar een cruciale periode. Het is het moment waarop zorgverzekeraars zoals Menzis, ONVZ en Zorg & Zekerheid de premies voor het nieuwe jaar bekendmaken aan hun klanten. Dit betekent een golf van informatie die de verzekerden bereikt via diverse kanalen zoals papier, e-mail en websites. Maar hoe komt de juiste informatie precies bij de juiste klant terecht?
Lees meer
Hoe personaliseer je klantcommunicatie?
Klantcommunicatie
Customer experience (CX) staat voor de emotionele en rationele menselijke binding die tot stand komt tussen de klant en een organisatie. CX omvat de beleving van de klant en kijkt naar de manier waarop de gehele service wordt ervaren. Ook de ervaring met diverse kanalen en contactmomenten horen daarbij. Klantcommunicatie kan gezien worden als het visitekaartje voor je organisatie. Via onze CCM in the Cloud oplossing (Customer Communication Management) kan je hier onderscheidend in zijn!
Lees meer
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
Klantcommunicatie
Ondanks het feit dat de email ondertussen al 52 jaar oud is, is het nog steeds een van de krachtigste middel om je doelgroep te bereiken. Een goeie email kan de aandacht van (potentiële) klanten vangen en je bedrijf laten schitteren te midden van de concurrentie. Maar om dit te laten gebeuren, moeten ze wel juist worden ingezet. Daarom is het cruciaal om inzicht te hebben in de effectiviteit van je mailings. In deze blog nemen we je mee in de kunst van meten en optimaliseren.
Lees meer
CCM in the Cloud & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Klantcommunicatie
Bij Harmony zijn we ons bewust van onze impact op de samenleving en het milieu. We streven ernaar om deze impact te minimaliseren en nemen onze verantwoordelijkheid. Vanuit Customer Communication Management (CCM) houden wij ons bezig met klantcommunicatie. Op het gebied van klantcommunicatie is de impact van digitale communicaties op het milieu kleiner dan bij fysieke communicaties en vaak ook efficiënter. Denk aan het digitaal (meervoudig) ondertekenen van een communicatie. Dat gaat veel sneller dan de conventionele manier waarbij een papieren document geprint en gescand wordt en het een tijdrovende en arbeidsintensieve klus is om ervoor te zorgen dat het document door alle partijen getekend wordt.
Lees meer
CCM in the Cloud als duurzame oplossing voor documentenstroom COG
Klantcommunicatie
De Christelijke Onderwijsgroep (COG) is de overkoepelende stichting van de aangesloten scholen in de regio Vallei en Gelderland-Midden. De COG heeft ongeveer 10.000 leerlingen en meer dan 1.000 medewerkers waarvan 30 werkzaam in de IT-afdeling. COG zocht een partner om enerzijds ondersteuning te bieden op het vlak van Oracle BI Publisher (als onderdeel van het studenteninformatiesysteem OSIRIS) en anderzijds mee te denken over alternatieven voor een betere werking. Een aantal maanden terug werd het CCM in the Cloud platform bij COG geïmplementeerd. Samen met Bert Pik, IT-manager bij COG en Erik Bakelaar, coördinator team applicatie bij COG, blikken we terug op dit project.
Lees meer
De klant als procesoperator met de ketenmonitor van CCM in the Cloud
Klantcommunicatie
Bij Harmony is business empowerment zeer belangrijk. Zo kunnen gebruikers van CCM in the Cloud zelf documenten samenstellen door middel van tools zoals Design Cloud (voorheen WebDesigner) en Interactive Documents. Maar wist je dat je als afnemer van CCM in the Cloud ook tijdens het productieproces over de schouders van onze collega’s mee kunt kijken? Met de ketenmonitor, onderdeel van onze CCM toolbox, ben je ook hier zelf ‘in control’.
Lees meer
No items found.