Alle artikelen

De klant als procesoperator met de ketenmonitor van CCM in the Cloud

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

Bij Harmony is business empowerment zeer belangrijk. Zo kunnen gebruikers van CCM in the Cloud zelf documenten samenstellen door middel van tools zoals Design Cloud (voorheen WebDesigner) en Interactive Documents. Maar wist je dat je als afnemer van CCM in the Cloud ook tijdens het productieproces over de schouders van onze collega’s mee kunt kijken? Met de ketenmonitor, onderdeel van onze CCM toolbox, ben je ook hier zelf ‘in control’.

Met de ketenmonitor volg je het productieproces op de voet. Binnen CCM in the Cloud wordt deze tool ingezet om in één oogopslag te zien of er ergens in het proces verstoringen optreden en waar eventuele problemen zich voordoen. Door te controleren of inkomende en uitgaande aantallen berichten of communicaties exact overeenkomen, kunnen we garanderen dat de ketenverwerking altijd volledig is. Maar dat niet alleen: de monitor verschaft ook inzicht in aantallen communicaties die nog ‘onderweg’ zijn. Zo kunnen we prognoses afgeven wanneer onze klant hierom vraagt.

Volledigheidscontroles

Onze klanten sturen langs diverse kanalen berichten naar  CCM in the Cloud. De communicaties die hiermee binnen het platform worden geproduceerd, worden aan de ‘achterkant’ op hun beurt aan één of meerdere serviceproviders (printhuis, emailserviceprovider, etc) aangeboden. Voor het verwerken van één enkel bericht worden in de totale verwerkingsketen tal van deelverwerkingen uitgevoerd, voordat de afhandeling van het bericht helemaal is afgerond: een complex samenspel van microservices die nauw op elkaar aansluiten. Met de volledigheidscontroles die de ketenmonitor uitvoert, kun je er zeker van zijn dat tijdens de verwerking er nergens onderweg berichten verloren gaan. En mocht zich toch een verstoring voordoen, dan wordt dit tijdig gesignaleerd zodat de storing snel kan worden verholpen. Zijn er inkomende of uitgaande controles die voor jouw organisatie van cruciaal belang zijn? In de ketenmonitor kunnen deze flexibel worden ingericht.

Prognoses

CCM in the Cloud biedt de mogelijkheid om het moment waarop communicaties worden verzonden zorgvuldig te plannen, zodat jouw klant op het (voor hem)  juiste moment wordt bereikt. Een e-mail verstuur je liever overdag dan midden in de nacht. Bij grote aantallen e-mails kunnen deze worden gespreid over verschillende momenten, dit voorkomt bijv. overbelasting van een klantenservice. Voor zulke uitgestelde verzendingen geeft de ketenmonitor inzicht in de onderhanden werkvoorraad. Op basis daarvan kunnen prognoses worden afgegeven, zodat een serviceprovider niet wordt verrast door een plotselinge piek aan berichten. De ketenmonitor geeft jou als CCM gebruiker hét hulpmiddel in handen om direct inzicht te krijgen in deze aantallen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die ketenmonitoring te bieden heeft? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
Klantcommunicatie
In de wereld van zorgverzekeringen is het einde van het jaar een cruciale periode. Het is het moment waarop zorgverzekeraars zoals Menzis, ONVZ en Zorg & Zekerheid de premies voor het nieuwe jaar bekendmaken aan hun klanten. Dit betekent een golf van informatie die de verzekerden bereikt via diverse kanalen zoals papier, e-mail en websites. Maar hoe komt de juiste informatie precies bij de juiste klant terecht?
Lees meer
Hoe personaliseer je klantcommunicatie?
Klantcommunicatie
Customer experience (CX) staat voor de emotionele en rationele menselijke binding die tot stand komt tussen de klant en een organisatie. CX omvat de beleving van de klant en kijkt naar de manier waarop de gehele service wordt ervaren. Ook de ervaring met diverse kanalen en contactmomenten horen daarbij. Klantcommunicatie kan gezien worden als het visitekaartje voor je organisatie. Via onze CCM in the Cloud oplossing (Customer Communication Management) kan je hier onderscheidend in zijn!
Lees meer
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
Klantcommunicatie
Ondanks het feit dat de email ondertussen al 52 jaar oud is, is het nog steeds een van de krachtigste middel om je doelgroep te bereiken. Een goeie email kan de aandacht van (potentiële) klanten vangen en je bedrijf laten schitteren te midden van de concurrentie. Maar om dit te laten gebeuren, moeten ze wel juist worden ingezet. Daarom is het cruciaal om inzicht te hebben in de effectiviteit van je mailings. In deze blog nemen we je mee in de kunst van meten en optimaliseren.
Lees meer
CCM in the Cloud & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Klantcommunicatie
Bij Harmony zijn we ons bewust van onze impact op de samenleving en het milieu. We streven ernaar om deze impact te minimaliseren en nemen onze verantwoordelijkheid. Vanuit Customer Communication Management (CCM) houden wij ons bezig met klantcommunicatie. Op het gebied van klantcommunicatie is de impact van digitale communicaties op het milieu kleiner dan bij fysieke communicaties en vaak ook efficiënter. Denk aan het digitaal (meervoudig) ondertekenen van een communicatie. Dat gaat veel sneller dan de conventionele manier waarbij een papieren document geprint en gescand wordt en het een tijdrovende en arbeidsintensieve klus is om ervoor te zorgen dat het document door alle partijen getekend wordt.
Lees meer
Til jouw e-mail communicatie naar een hoger niveau met CCM in the Cloud
Klantcommunicatie
E-mail is niet meer weg te denken uit de communicatietoolkit van bedrijven. Het is een snelle en goedkope manier om klanten te bereiken met gepersonaliseerde boodschappen. Maar communiceren via e-mail heeft ook een pijnpunt waar bedrijven soms niet bij stilstaan, namelijk de opmaak. Met CCM in the Cloud, het communicatieplatform van Harmony, zorg je ervoor dat de e-mails die je verstuurt er áltijd netjes uitzien en in lijn liggen met jouw huisstijl.
Lees meer
CCM in the Cloud als duurzame oplossing voor documentenstroom COG
Klantcommunicatie
De Christelijke Onderwijsgroep (COG) is de overkoepelende stichting van de aangesloten scholen in de regio Vallei en Gelderland-Midden. De COG heeft ongeveer 10.000 leerlingen en meer dan 1.000 medewerkers waarvan 30 werkzaam in de IT-afdeling. COG zocht een partner om enerzijds ondersteuning te bieden op het vlak van Oracle BI Publisher (als onderdeel van het studenteninformatiesysteem OSIRIS) en anderzijds mee te denken over alternatieven voor een betere werking. Een aantal maanden terug werd het CCM in the Cloud platform bij COG geïmplementeerd. Samen met Bert Pik, IT-manager bij COG en Erik Bakelaar, coördinator team applicatie bij COG, blikken we terug op dit project.
Lees meer
No items found.