Alle artikelen

Hoe Kongsberg met MuleSoft en Harmony hun systeemintegratie moderniseerde

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post
"In het verleden hadden we heel wat legacy integraties. Door de verscheidenheid aan technologieën en de nodige kennis was het zeer moeilijk om deze integraties te onderhouden." - Piet Boeykens, Senior Business Analyst bij Kongsberg PCS

Kongsberg Precision Cutting Systems (Kongsberg PCS) is een wereldleider in digitale snijoplossingen. Enkele jaren geleden stonden ze voor een grote uitdaging: verouderde integratiesystemen die de groei belemmerden. Om dat probleem aan te pakken gingen ze samen met Harmony aan de slag om met MuleSoft de efficiëntie, stabiliteit en klantervaring te verbeteren.

De uitdagingen: een wirwar van verouderde systemen

Kongsberg PCS worstelde met een complex landschap van legacy-integraties. Systemen waren gebouwd met verschillende technologieën, verspreid over verschillende teams, en de kennis over hun werking was vaak verloren gegaan door verloop van personeel.

Dat leidde tot problemen:

 • Complexiteit: De complexiteit van de systemen maakte het moeilijk om snel te reageren op problemen en nieuwe eisen.
 • Gebrek aan kennis: Het vertrek van ervaren medewerkers betekende dat er vaak niemand was die de systemen volledig begreep.
 • Beperkte schaalbaarheid: De bestaande integraties waren niet flexibel genoeg om mee te groeien met de veranderende behoeften van het bedrijf.
 • Toenemende afhankelijkheid: Kongsberg PCS werd steeds afhankelijker van externe partners om de systemen draaiende te houden.

De oplossing: de overstap naar MuleSoft

De overstap naar MuleSoft en de samenwerking met Harmony bracht een  digitale transformatie teweeg:

 • Verbeterde efficiëntie: Snellere en betrouwbaardere integraties hebben de operationele efficiëntie aanzienlijk verbeterd, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen.
 • Verhoogde stabiliteit: Minder uitval en downtime hebben de productiviteit verhoogd en de operationele kosten verlaagd.
 • Verminderde complexiteit: Het gestroomlijnde MuleSoft-platform heeft de complexiteit van het IT-landschap drastisch verminderd, waardoor het IT-team zich kan richten op strategische projecten in plaats van brandjes blussen.
 • Verbeterde klantervaring: Een nieuw klantportaal met verbeterde authenticatie en integratie biedt klanten een naadloze ervaring, wat de klanttevredenheid en loyaliteit ten goede komt.

De aanpak: een doelgerichte strategie

Het succes van het integratietraject bij Kongsberg PCS is te danken aan een zorgvuldig geplande en uitgevoerde aanpak:

 • Analyse en planning: Harmony begon met een grondige analyse van de bestaande systemen en infrastructuur van Kongsberg PCS. Dit vormde de basis voor een gedetailleerd migratieplan naar MuleSoft.
 • Implementatie van MuleSoft: Harmony implementeerde het MuleSoft-platform en migreerde de bestaande integraties. Dit omvatte het ontwikkelen van nieuwe API's en het configureren van connectoren.
 • Training en kennisoverdracht: Harmony zorgde voor uitgebreide training van het IT-personeel van Kongsberg PCS, zodat zij ook zelfstandig het MuleSoft-platform konden beheren en onderhouden.
 • Continue ondersteuning: Harmony blijft Kongsberg PCS ondersteunen met change management, support en advies, zodat het bedrijf optimaal kan profiteren van het nieuwe platform.

De toekomst: verder bouwen op een sterk fundament

Kongsberg PCS is vastbesloten om verder te bouwen op het succesvolle MuleSoft-platform en blijft investeren in digitale transformatie.

Piet Boeykens ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: "Ook in de toekomst willen we verder bouwen op dit platform. Door de herbruikbaarheid en modulaire opbouw  heeft dit onmiskenbaar een positieve invloed op onze applicatiearchitectuur."

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
Systeemintegratie
In de wereld van zorgverzekeringen is het einde van het jaar een cruciale periode. Het is het moment waarop zorgverzekeraars zoals Menzis, ONVZ en Zorg & Zekerheid de premies voor het nieuwe jaar bekendmaken aan hun klanten. Dit betekent een golf van informatie die de verzekerden bereikt via diverse kanalen zoals papier, e-mail en websites. Maar hoe komt de juiste informatie precies bij de juiste klant terecht?
Lees meer
Collega Thomas vertelt over zijn project als integratiespecialist
Systeemintegratie
Thomas is al ruim 11 jaar actief in de IT-wereld. De eerste 8 jaar was hij actief als developer waar hij integraties en rapportages bouwde. Hij maakte daarna de overstap naar Harmony waar hij al 4 jaar aan de slag is als integratiespecialist. Wij stelden hem enkele vragen over de job van integratiespecialist en over zijn huidig project.
Lees meer
Waarom MuleSoft het beste integratieplatform is
Systeemintegratie
Een vraag die ze mij regelmatig stellen en waarvan ik snap dat mensen die vraag hebben is de volgende: waarom zou ik voor MuleSoft moeten kiezen? In de wereld van systeemintegratie is de keuze ontzettend groot. Vaak is het ook niet direct duidelijk wat de grote verschillen zijn en dan wordt het maken van die keuze moeilijk. Ik geef daarom graag mee wat de verschillen zijn en waarom ik MuleSoft HET integratieplatform vind", vertelt collega Raymond Veltrop, senior developer/architect bij Harmony.
Lees meer
No items found.