Alle artikelen

Collega Thomas vertelt over zijn project als integratiespecialist

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

Thomas is al ruim 11 jaar actief in de IT-wereld. De eerste 8 jaar was hij actief als developer waar hij integraties en rapportages bouwde. Hij maakte daarna de overstap naar Harmony waar hij al 4 jaar aan de slag is als integratiespecialist. Wij stelden hem enkele vragen over de job van integratiespecialist en over zijn huidig project.

Had jij voor je bij Harmony begon al van MuleSoft gehoord?

‘Nee, in mijn vorige job werkte ik met VB5, dat was heel oude software. Ik wist dat ik ging moeten leren werken met een nieuwe software.’

Hoe heb je je opstart bij Harmony ervaren?

‘Heb ik in mijn eerste paar maanden Mule 3 als Mule 4 training gekregen. Mule 3 is ondertussen bijna end of life.’

Wat is jouw huidig project?

‘Momenteel zit ik bij een publieke dienstverlener die in opdracht van de Nederlandse overheid regelingen uitvoert. Zij gebruiken verschillende interne - en externe systemen die onderling moeten communiceren en hiervoor gebruiken ze MuleSoft. Als MuleSoft developer zorg ik voor een vlotte communicatie tussen de verschillende systemen. Ik moet er onder andere voor zorgen dat de verschillende zelf ontwikkelde systemen goed communiceert met externe systemen zoals bijvoorbeeld systemen van de Nederlandse overheid. Zo moeten zijn beschikken over bepaalde data zoals namen, facturen, … zodat zij de correcte diensten kunnen bieden. Deze onderlinge ontsluiting van data is enorm belangrijk voor het leveren van een goede dienstverlening.’

Thomas

Hoe ziet uw takenpakket er zoal uit?

‘Wij werken met een integratieteam van interne en externe medewerkers. Wij werken met sprints, één sprint duurt gemiddeld 2 weken. Tijdens zo een sprint wordt er gekeken hoeveel werk het integratieteam op een week kan verrichten, afhankelijk van de complexiteit. Wij beslissen zelf hoe complex we bepaalde taken inschatten en afhankelijk daarvan worden die taken vervolgens opgesplitst in kleinere taken die dan op ons ‘bord’ verschijnen. Op dat bord kijken we dan welke taken prioritair zijn, deze werken we dan af en vervolgens beginnen we aan een volgende taak op het bord.

We beginnen onze dag ook altijd met een stand-up waarin we in grote lijnen vertellen wat we de dag ervoor zoal hebben gedaan en waar we die dag aan gaan werken. Zo heeft iedereen een overzicht van wie met wat bezig is. We hebben veel autonomie en dat is wel fijn!’

Wie zorgt voor deze taken?

‘Het zijn de verschillende teams die requests kunnen indienen. Als ze worden goedgekeurd komen ze als taken bij ons terecht. Indien er bijvoorbeeld een nieuwe regelgeving komt waardoor bepaalde velden moeten worden toegevoegd, kan een bepaald team hiervoor een request indienen.

Een taak die vaak op het bord staat is bijvoorbeeld het doorvoeren van veranderingen in een API. Dat kan gaan van het toevoegen van bepaalde velden tot ontwikkelen van een nieuwe flow. Er is veel afwisseling!

Momenteel is er een stop op code changes en zijn we voornamelijk bezig met de migratie van Mule 3 naar Mule 4. M.a.w. alles wat nu in Mule 3 staat moet omgebouwd worden in Mule 4 en daar ben je wel even mee bezig.’

Wat maakt de job van integratiespecialist/consultant boeiend volgens jou?\

‘Ik vind het leuk om verbeteringen te brengen aan bestaande systemen. Bij mijn huidig project heb ik ook al verbeteringen kunnen doorvoeren en dan is het fijn dat de klant daar ook de meerwaarde van ziet en dat apprecieert. Ik vind de combinatie van software integratie en consultancy enorm boeiend. Ik kom in diverse bedrijven en sectoren terecht die lk een eigen manier van werken hebben. Hierdoor steek ik veel op en heb ik wel heel wat afwisseling.’

Heb je interesse om ook aan de slag te gaan als integratiespecialist? Ontdek dan hier onze vacatures.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Hoe Kongsberg met MuleSoft en Harmony hun systeemintegratie moderniseerde
Systeemintegratie
Kongsberg PCS overwon complexe legacy integratie-uitdagingen en transformeerde zijn digitale landschap met behulp van MuleSoft en Harmony. Deze case study onthult hoe het bedrijf de efficiëntie, stabiliteit en klantervaring verbeterde door strategische samenwerking en implementatie van MuleSoft.
Lees meer
Integratieplatform in de zorg: nice to have of noodzaak?
Systeemintegratie
In de wereld van zorgverzekeringen is het einde van het jaar een cruciale periode. Het is het moment waarop zorgverzekeraars zoals Menzis, ONVZ en Zorg & Zekerheid de premies voor het nieuwe jaar bekendmaken aan hun klanten. Dit betekent een golf van informatie die de verzekerden bereikt via diverse kanalen zoals papier, e-mail en websites. Maar hoe komt de juiste informatie precies bij de juiste klant terecht?
Lees meer
Waarom MuleSoft het beste integratieplatform is
Systeemintegratie
Een vraag die ze mij regelmatig stellen en waarvan ik snap dat mensen die vraag hebben is de volgende: waarom zou ik voor MuleSoft moeten kiezen? In de wereld van systeemintegratie is de keuze ontzettend groot. Vaak is het ook niet direct duidelijk wat de grote verschillen zijn en dan wordt het maken van die keuze moeilijk. Ik geef daarom graag mee wat de verschillen zijn en waarom ik MuleSoft HET integratieplatform vind", vertelt collega Raymond Veltrop, senior developer/architect bij Harmony.
Lees meer
No items found.