Alle artikelen

Pushberichten versturen met CCM in the Cloud

HG
Harmony Group
Business
Harmony staat bekend om zijn nuchtere aanpak van zowel zakendoen als IT. Wij helpen organisaties transformeren naar een digitale organisatie en we doen dit binnen verschillende sectoren en domeinen. Harmony biedt een geïntegreerde dienstverlening: van advies tot implementatie van kant-en-klare oplossingen en beheerde diensten.
Deel deze post

Misschien is het deliverykanaal ‘pushbericht’ niet het eerste kanaal waar je aan denkt bij CCM in the Cloud of communicatie in het algemeen, maar wist je dat pushberichten een effectief middel zijn om te communiceren met klanten? Met een pushbericht kun je de gewenste doelgroep direct bereiken met jouw boodschap. Daarom is de kans dat een pushbericht gelezen én opgevolgd wordt groter dan die van andere vormen van communicatie.

Waarom zijn pushberichten zo effectief in de communicatie met klanten?

  • Laagdrempelig: Voor klanten is het gemakkelijk om pushberichten te ontvangen en te lezen. Pushberichten komen rechtstreeks binnen op het apparaat van de klant. Zo hoeft de klant niet zelf te zoeken naar een e-mail of andere berichtgeving; de informatie komt direct naar hem of haar toe. Bovendien zijn pushberichten vaak kort en bondig. Dit betekent dat ze snel te lezen zijn en dus niet te veel tijd van de klant in beslag nemen.
  • Persoonlijk: Pushberichten bieden een hoog niveau van personalisatie. Ze kunnen specifiek gericht worden op individuele klanten. Bijvoorbeeld op basis van hun gebruikshistorie, locatie of andere gegevens. Dit heeft als voordeel dat je berichten naar klanten kan sturen die relevant en aantrekkelijk zijn voor hen, wat de kans op conversie vergroot.
  • Klantbinding: Pushberichten zijn een goede manier om klanten te engageren en te behouden. Ze kunnen gebruikt worden om klanten op de hoogte te houden van nieuwe producten of aanbiedingen, om ze te informeren over belangrijke veranderingen of om ze te herinneren aan komende events. Door regelmatig te communiceren op deze manier, kan een bedrijf een band opbouwen met zijn klanten en hun loyaliteit versterken.

Let op mogelijke valkuilen

Hoewel het inzetten van pushberichten veel voordelen heeft zijn er ook een paar dingen waar bedrijven rekening mee moeten houden als ze pushberichten gebruiken in hun klantcommunicatie. Ten eerste is het belangrijk om niet te veel pushberichten te sturen. Dit kan leiden tot irritatie bij klanten. Het is daarom aan te raden om een regelmatig, maar niet te frequent, communicatieritme te hanteren. Doorgaans primeert kwaliteit over kwantiteit.

Ten tweede is het cruciaal om pushberichten te personaliseren en relevant te houden voor de klant. Krijgen klanten voortdurend onnodige of irrelevante berichten van jouw bedrijf binnen op hun smartphone of tablet? Dan zetten ze de pushberichten waarschijnlijk uit. Daarom is het belangrijk om de behoeften en interesses van jouw klanten goed te begrijpen en daar vervolgens op in te spelen.

Kort samengevat

Het gebruik van pushberichten in de communicatie met klanten kan een effectief middel zijn om hen op de hoogte te houden van nieuwe producten of aanbiedingen, om hen te informeren over belangrijke veranderingen of om hen te herinneren aan komende events. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de pushberichten niet te vaak worden verstuurd en relevant en persoonlijk zijn voor de ontvanger. Door op deze manier pushberichten te gebruiken, kan een bedrijf de communicatie met klanten verbeteren en hun loyaliteit versterken.

Wil je ontdekken hoe pushberichten de communicatie met jouw klanten kunnen versterken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen
Alle artikelen
Achter de schermen bij de premie-aanpassing van zorgverzekeraars
Klantcommunicatie
In de wereld van zorgverzekeringen is het einde van het jaar een cruciale periode. Het is het moment waarop zorgverzekeraars zoals Menzis, ONVZ en Zorg & Zekerheid de premies voor het nieuwe jaar bekendmaken aan hun klanten. Dit betekent een golf van informatie die de verzekerden bereikt via diverse kanalen zoals papier, e-mail en websites. Maar hoe komt de juiste informatie precies bij de juiste klant terecht?
Lees meer
Hoe personaliseer je klantcommunicatie?
Klantcommunicatie
Customer experience (CX) staat voor de emotionele en rationele menselijke binding die tot stand komt tussen de klant en een organisatie. CX omvat de beleving van de klant en kijkt naar de manier waarop de gehele service wordt ervaren. Ook de ervaring met diverse kanalen en contactmomenten horen daarbij. Klantcommunicatie kan gezien worden als het visitekaartje voor je organisatie. Via onze CCM in the Cloud oplossing (Customer Communication Management) kan je hier onderscheidend in zijn!
Lees meer
E-mail Effectiviteit Ontcijferd
Klantcommunicatie
Ondanks het feit dat de email ondertussen al 52 jaar oud is, is het nog steeds een van de krachtigste middel om je doelgroep te bereiken. Een goeie email kan de aandacht van (potentiële) klanten vangen en je bedrijf laten schitteren te midden van de concurrentie. Maar om dit te laten gebeuren, moeten ze wel juist worden ingezet. Daarom is het cruciaal om inzicht te hebben in de effectiviteit van je mailings. In deze blog nemen we je mee in de kunst van meten en optimaliseren.
Lees meer
CCM in the Cloud & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Klantcommunicatie
Bij Harmony zijn we ons bewust van onze impact op de samenleving en het milieu. We streven ernaar om deze impact te minimaliseren en nemen onze verantwoordelijkheid. Vanuit Customer Communication Management (CCM) houden wij ons bezig met klantcommunicatie. Op het gebied van klantcommunicatie is de impact van digitale communicaties op het milieu kleiner dan bij fysieke communicaties en vaak ook efficiënter. Denk aan het digitaal (meervoudig) ondertekenen van een communicatie. Dat gaat veel sneller dan de conventionele manier waarbij een papieren document geprint en gescand wordt en het een tijdrovende en arbeidsintensieve klus is om ervoor te zorgen dat het document door alle partijen getekend wordt.
Lees meer
Til jouw e-mail communicatie naar een hoger niveau met CCM in the Cloud
Klantcommunicatie
E-mail is niet meer weg te denken uit de communicatietoolkit van bedrijven. Het is een snelle en goedkope manier om klanten te bereiken met gepersonaliseerde boodschappen. Maar communiceren via e-mail heeft ook een pijnpunt waar bedrijven soms niet bij stilstaan, namelijk de opmaak. Met CCM in the Cloud, het communicatieplatform van Harmony, zorg je ervoor dat de e-mails die je verstuurt er áltijd netjes uitzien en in lijn liggen met jouw huisstijl.
Lees meer
CCM in the Cloud als duurzame oplossing voor documentenstroom COG
Klantcommunicatie
De Christelijke Onderwijsgroep (COG) is de overkoepelende stichting van de aangesloten scholen in de regio Vallei en Gelderland-Midden. De COG heeft ongeveer 10.000 leerlingen en meer dan 1.000 medewerkers waarvan 30 werkzaam in de IT-afdeling. COG zocht een partner om enerzijds ondersteuning te bieden op het vlak van Oracle BI Publisher (als onderdeel van het studenteninformatiesysteem OSIRIS) en anderzijds mee te denken over alternatieven voor een betere werking. Een aantal maanden terug werd het CCM in the Cloud platform bij COG geïmplementeerd. Samen met Bert Pik, IT-manager bij COG en Erik Bakelaar, coördinator team applicatie bij COG, blikken we terug op dit project.
Lees meer
No items found.